Abone Ol

Berat Albayrak Dönemine Ait Flaş Rapor! Hazineye Aktarılmamış!

Sayıştay'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı denetim raporunda, Cumhuriyet altını basımı sürecinde, külçe altınların eritilerek üretime dönüştürülmesiyle elde edilen hasılatın Hazineye aktarılamadığı tespiti yapıldı.

Berat Albayrak Dönemine Ait Flaş Rapor! Hazineye Aktarılmamış!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak, 8 Kasım 2020 yılında Instagram hesabından, “Bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe kararı aldım” demiş ve sırra kadem basmıştı.

Albayrak aynı açıklamada, “At izinin it izine karıştığı, hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Albayrak’ın yerine Lütfi Elvan’ı atamıştı.

Sayıştay’ın, Berat Albayrak’ın istifa ettiği Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ilişkin 2020 yılı Denetim Raporu’nda çarpıcı tespitlere yer verildi.


 HAZİNEYE AKTARILMAMIŞ

Cumhuriyet'ten Gizay Çelik'in haberine göre; raporda, "Cumhuriyet altını basımı sürecinde, müşteriler tarafından getirilen külçe altınların eritilerek üretime dönüştürülmesi karşılığında, (ayni olarak) tahsil edilen altın baskı bedelinin gelir hesaplarında muhasebeleştirilmediği ve dolayısıyla elde edilen hasılatın Hazineye aktarılamadığı" görüldü.

“Baskı bedeli olarak Darphanede kalan altınlar için gelir kaydı yapılmadığına” dikkat çeken Sayıştay, "Baskı bedeli olarak kalan ayni altın için gelir kaydı yapılmamasının bu gelirlerin Hazineye aktarılamaması sonucunu da doğurduğunu" belirtti.