Abone Ol

Berat Albayrak Cephesinden Erdoğan'ın Faiz Politikasına Sert Eleştiri

Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında olduğu Turkuvaz Medya Grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz politikasını canlı yayında eleştirir oldu.

Berat Albayrak Cephesinden Erdoğan'ın Faiz Politikasına Sert Eleştiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Mart’tan bu yana görevde olan ancak şu ana kadar faizle hiç oynamayan son TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan faizi indirmesini istedi.

Erdoğan faiz indirimini işaret ederken, Turkuvaz Medya Grubu’na ait kanalda yayınlanan “Analiz” programında Erdoğan’a itiraz geldi.

OdaTV'nin aktardığına göre; istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında olduğu Turkuvaz Medya Grubu'nun kanalında konuşan Gedik Yatırım Menkul Değerler Yatırım Müdürü Üzeyir Doğan, “Enflasyon politika faizinin üzerine çıktı. Her ne kadar Merkez Banası halen faiz indiriminden bahsediyor olsa da bu faiz indirimi arzu edilen seviyede ve hızda olmayacak” şeklinde konuştu.

“Elbette faiz indirimleri bankalar için pozitiftir” diyen Doğan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi talebine karşılık şu uyarıları yaptı:

"İlerleyen dönemde faiz indirilecek olması normal şartlarda, bankalar için az da olsa, pozitif olarak değerlendirmek mümkün ama, enflasyonun geldiği noktada, olası bir faiz indiriminin ülke ekonomik riskini olumsuz etkileyebileceği algısı, yine likiditesi yoğun olan bu bankalardan bir çıkışı getiriyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım, çünkü geçmişte de benzer reaksiyonlar gördük.

Enflasyon politika faizinin üzerine çıktı. Her ne kadar Merkez Banası halen faiz indiriminden bahsediyor olsa da bu faiz indirimi arzu edilen seviyede ve hızda olmayacak. Yani, piyasa artık bunu gördü. Bu nedenle de faiz indirimlerinin yavaş olacağı kanısı bankacılık sektörü için olumsuz oluşturan bir unsur.

İkincisi, elbette faiz indirimleri bankalar için pozitiftir, ilerleyen dönemde faiz indirilecek olması normal şartlarda, bankalar için az da olsa, pozitif olarak değerlendirmek mümkün ama, enflasyonun geldiği noktada, olası bir faiz indiriminin ülke ekonomik riskini olumsuz etkileyebileceği algısı, yine likiditesi yoğun olan bu bankalardan bir çıkışı getiriyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım, çünkü geçmişte de benzer reaksiyonlar gördük."

İ