Abone Ol

Benim paramla aşk yaşıyor! Eski eşe nafaka davası açtı!

Minas Çolakyan 1999'da boşandığı 2 çocuğunun annesi Tamar Davutoğlu'na Sarıyer Adliyesi'nde nafakanın kaldırılması davası açtı.

Benim paramla aşk yaşıyor! Eski eşe nafaka davası açtı!

Jumbo'nun sahibi Minas Çolakyan, 10 yıl önce boşandığı eşinden böyle şikayet edip nafakadan vazgeçmek için dava açtı. Çolakyan'ın avukatı duruşmada "Davutoğlu bu nedenle ilişkilerini, evlilik dışı yaşamayı tercih ediyor" dedi


Jumbo'nun sahibi Minas Çolakyan ile Tamar Davutoğlu, 1989 yılının Kasım ayında evlendi. Çiftin iki oğulları dünyaya geldi. 10 yıla yakın süre evli kalan çift, 1999 yılının Aralık ayında, aralarında yaptıkları protokolle boşandı. Fatih 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce verilen karar uyarınca, Çolakyan'ın, 2005 yılının Ocak ayından itibaren başlayıp 3 yıl içerisinde Davutoğlu'na 500 bin dolar maddi-manevi tazminat ödemesi hükme bağlandı. Çolakyan'ın tazminatın tamamı ödenene kadar boşandığı karısına, aylık 2 bin 100 dolar, ödendikten sonra ise 6 bin dolar "yoksulluk nafakası" ödemesi de mahkeme hükümleri arasında yer aldı. Ancak Çolakyan, 2009'un Nisan ayında Sarıyer Aile Mahkemesi'ne açtığı davada, Davutoğlu'na bağlanan "yoksulluk nafakasının" kaldırılması isteminde bulundu.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ile yaşadığı ilişki ile gündeme gelen Davutoğlu ise mahkemeye sunduğu yanıt dilekçesinde, iki çocuğunun babası Çolakyan'ın oğullarına karşı sevgisiz davranmasının kendilerini boşanma noktasına getirdiğini savundu.

7 bin euro kira veriyor

Çolakyan'ın ekonomik gücünde azalma olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını ileri süren Davutoğlu, kocasının ve yeni eşinin "lüks ve şaşaalı" bir yaşam sürdükleri iddiasında bulundu: "Kemerburgaz'da, yeni evlendiği karısıyla aylık kirası 7000 euro olan bir villada oturmaktadır. Bahçıvanları, hizmetçileri, çocuk bakıcıları ve şoförleri vardır. Bebek'teki 100 milyon dolar değerindeki 4 katlı malikanede yalnızca ablası oturmaktadır. Adına kayıtlı 'Amanti' isimli bir teknesi vardır. Gece hayatını ve eğlenceyi sever. Her hafta Reina, Şamdan gibi gece kulüplerinde, eş ve dostlarıyla çılgınca eğlenir. Kızına, binicilik dersleri aldırırken, oğullarımızdan tüm ilgisini esirgiyor."

Birbirinden ilginç iddiaların ortaya atıldığı davanın duruşması, önceki gün Sarıyer Aile Mahkemesi'nde görüldü. Çolakyanı'ı avukatı Taner Saka, duruşmada şunları söyledi "Amanti adlı tekne, müvekkilimin ailesine aittir. Kızını ata bindirmesi, Bebek'teki köşkte kendisi yerine kız kardeşinin oturması, nafaka ödemesini gerektiren sebepler değildir. Davalının aldığı nafaka, kendisini çalışmaktan ve evlenmekten caydırmakta ve ilişkilerini evlilik dışında sürdürmeye zorlamaktadır. Nafaka ile lüks hayatını sürdürmek istemektedir."

Duruşmada, ünlü psikiyatrist Cem Mumcu, Milli Takımlar eski menajeri Can Çobanoğlu ve eşi Aylin Çobanoğlu ile Çiğdem Yapanar, davalı Davutoğlu lehine tanıklık yaptı. Can Çobanoğlu, davacı ve davalının eski komşuları olduklarını belirtti. Çobanoğlu, "Minas Bey boşanmadan önce de sonra da iki oğluna karşı hep ilgisizdi. Küçük oğlan Edward, çevresinde gördüğü erkeklere, 'baba' derdi. Tamar Davutoğlu bir gün bize çocukları kastederek, 'Bunlar erkek çocuğu. Et yemeden doymuyorlar ama onu bile alırken düşünmek zorundayım' demişti. Bu dönemlerinde kendisine borç para dahi vermiştik" diye konuştu