Abone Ol

Tuvana Türkay: Beni Ata’nın annesi istedi

Sözcü gazetesinden Hale Ceylan Barlas, ‘Olanlar Oldu’ filmindeki performansı ve söylediği şarkılarla dikkatleri üzerine çeken Tuvana Türkay ile konuştu..

Tuvana Türkay: Beni Ata’nın annesi istedi

Oyunculuğa dokuz yaşında reklamlarda rol alarak başlayan Tuvana Türkay (26), genç yaşına rağmen ‘Yer Gök Aşk', ‘Kara Para Aşk' gibi reytingi bol dizilerde yer aldı. ‘Eksik Sayfalar', ‘Güvercin Uçuverdi', ‘Bizans Oyunları' ve ‘Bir Nefes Yeter' filmlerinde de rol alan oyuncu, ‘Olanlar Oldu' filmiyle dikkatleri üzerine çekti. Türkay'la filmin kadrosuna nasıl dahil olduğundan müzik sevdasına pek çok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

– Pek çok dizi ve filmde oynadınız. Dizilerde dram, filmlerde ise komediyi tercih etmenizin özel bir nedeni var mı?
Bilinçli olarak yapılan bir şey değil; tamamen tesadüf. Uzun soluklu işlerde dramada olmayı tercih ediyorum çünkü kendimi daha rahat hissediyorum.
– ‘Olanlar Oldu'da Aslıcan adlı ünlü bir oyuncuyu canlandırdınız. Rolünüz sizi zorladı mı?
İlk defa kendimi oynayabildiğim, birşeyler katabildiğim bir karakteri canlandırdım. Ata Demirer ve yönetmenimiz içimdeki Aslıcan'ı gördükleri için bu karakteri hakkıyla çıkarabileceğime inandılar…

Enerjimiz tutunca…
– Filmin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
Ata Demirer'in annesi sayesinde!
– Konuyu biraz açar mısınız?
Film için oyunculuğu iyi, eli yüzü düzgün, sesi güzel, dalış yapacak bir kız arıyorlarmış. Ata'nın annesi Ayten Hanım da, “Oğlum, bu kadar zamandır kız arıyorsunuz. Tuvana diye bir kız var, ben onun için dizi izliyordum. Aradığın özellikler bu kızda var” diyor. Bunun üzerine Ata da, “Anneciğim şu an Türkiye'deki bütün cast direktörleri çalışıyor. Eğer film için uygun olsaydı önerirlerdi” diyor. Fakat annesinin ricasıyla cast direktörleri role uygun olduğumu düşünüyorlar. Enerjimiz tutunca da çekimlere başladık.

Şarkı söylemek benim için keyif
– Filmde söylediğiniz şarkılarla da ön plana çıktınız. Müzik konusunda başka bir çalışmanız oldu mu?
Müzik adına yaptığım bir çalışmadan bahsetmem gerekirse, ENBE Orkestrası'nın bir albümünde sözü ve müziği bana ait bir parça yer alıyor…
– Hayatınızda şarkı söylemek mi yoksa oyunculuk mu daha ağır basıyor?
Asıl mesleğim oyunculuk. Şarkı söylemek ise benim için keyif. Sonuçta bu meslekten para kazanan insanlar var ve ben çıkıp da “Şarkıcıyım” diyemem.

Kıskanç değilim
– Oyunculuk anlamında kıskandığınız isimler var mı?
Bazı oyunculara gıpta etmişimdir ama kimseyi kıskanmadım. Hatta kıskançlık yetisinin bende olmamasına insanlar çok şaşırıyor. Kıskanç bir yapıya sahip değilim; sevdiklerimi kıskanırım ama kalkıp da “O rolde ben olacaktım” demem.
– Sektörde sevmediğiniz kişiler var mı?
Birbirimizi sevmediğimiz zamanlar da oluyor ama insanlar birbirine saygı duymak zorunda. Mesela iki yıl boyunca hiç konuşmadan dizi çektiğim isimler bile oldu…

Midemi bulandıracak sahneyi çekmem
– Sektörde edindiğiniz tecrübeler sonrasında “Asla yapmam” dediğiniz bir şey var mı?
Sadece izlerken midemi bulandıracak, ailemi rahatsız edecek sahneyi çekmem. Mesela hiç sevişme sahnesi çekmedim!
– Ekranlarda olan biri olarak kendinize sürekli dikkat eder misiniz?
Dış güzellik iç güzelliğine bağlı. İyi düşünmek cildi bile etkiliyor. Ben bol bol su ve meyve tüketiyorum. Bunların dışında başka da bir şey yapmıyorum.

(Hale Ceylan Barlas - Sözcü)