Abone Ol

"Ben sadece kız ısmarladım!!!" Fuhuştan yargılanan hakimden şok savunma!!!

Ankara'da fuhuş çetesiyle irtibatlı olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski Yargıtay tetkik hakimi Mustafa Hakkı Çetin, ilk duruşmada ilginç bir savunma yaptı.

"Ben sadece kız ısmarladım!!!" Fuhuştan yargılanan hakimden şok...

Fuhuş çetesine yardım ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan hákim Mustafa Hakkı Çetin, ilk duruşmasında "15 yıllık hákimi p..miş gibi göstererek dosya hazırladılar. Bunu rüyamda görsem inanmazdım. Gerçek p..ler dışarıda ama ben buradayım" dedi. Çetin, arkadaşlarıyla birbirlerine karşılıklı "kız ısmarladıklarını" da söyledi.

ESKİ Yargıtay Tetkik Hákimi Mustafa Hakkı Çetin, dün ilk kez hákim karşısına çıktı. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada suçlamaları reddeden Çetin, telefon dinlemelerinin yasal olmadığını savundu. Çetin, İstanbul'da görev yapan G.I. adında bir avukat arkadaşına Vika adlı bir kadından "kız ısmarladığını" itiraf ederek, "Ben İstanbul'a gittiğimde o bana kız ısmarlar, o buraya geldiğinde ben ona kız ısmarlarım. Bu konuşmalarımızı dinleyen polis, beni de fuhuş çetesinin içindeymiş gibi gösterdi" dedi. Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Operasyon kapsamında gözaltına alınan herkes serbest bırakıldı. Sadece ben tutukluyum. Sanki ben 35 kişinin lideri konumundayım. Çetenin lideri diye ifade edilen Azade adlı kadını hiç tanımam. Sadece sevgilim olduğu için Zara Çetin'i tanıyorum. Bunun kurbanı oldum. Tanımadığım kişilerle birlikte beni çete yaptılar.

BORÇ VERMİŞTİM

Sevgilim Zara, Çeçenistan ve İstanbul'dan kozmetik ürünleri ile kadın giyim eşyası getirerek Ankara'da satıyordu. Telefondaki para konuşmalarımız bunlardan kaynaklanıyor. Ona ürün alması için borç vermiştim. Bu paraları tahsil etmesini söylüyordum. Hiçbir şey soruşturma dosyasına tam girmemiş. Konuşmalarımızın içinde bazı bölümler parça parça alınarak konulmuş. 15 yıllık tetkik hákimiyim. Haftada 45 dosyaya bakıyorum. Boş kalan zamanlarımda ise p...lik yapıyormuşum gibi dosya hazırlanmış. Suçlamaları kabul etmiyorum."

İNDİRİM YAPAR DİYE

Mahkeme heyetinde bulunan kadın hákimin telefon konuşmalarında geçen konularla ilgili sorular yöneltmesi üzerine Çetin, adını "Vika" olarak bildiği yabancı uyruklu kadının kendisini aradığını ve İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen kızının karşılanmasını istediğini söyledi. Bunun üzerine İstanbul'daki avukat arkadaşını aradığını ve durumu anlattığını belirten Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

İYİLİK YAPTIM

"Vika kızının parası olmadığı için havaalanından bırakılmadığını söyleyerek benden yardım istedi. Hákim, savcı ya da avukat olursa bu sorunun kısa sürede halledilebileceğini öğrenmiş. Ben de arkadaşımı aradım ve Vika'nın kızını havaalanından almasını istedim. Bunu, Vika'dan sürekli fuhuş amacıyla kadın aldığımız için yaptım. Belki bize indirim yapar düşüncesine kapıldım. Çünkü ben onun gerçekten iyi müşterisiydim."

TAHLİYE EDİLMEDİ

Sevgilisi Zara'nın kız arkadaşlarına yardımcı olmak amacıyla bazı evlerin telefon hatlarını bağlattığını kabul eden Çetin, sözlerini tahliye isteyerek tamamladı. Mahkeme heyeti duruşmaya beş dakika ara verdi. Aradın ardından Mahkeme, savcının talebine uyarak, Çetin'in tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.