Abone Ol

"Ben müzik dünyasının Şehrazat'ıyım!!!" Şarkıcı Burcu Güneş'i Erol Köse mi taciz etti?

"Siz hiç Şehrazat'ın konuştuğunu gördünüz mü? Konuşmuyor, kimseyle bir şeyini paylaşmıyor. Ben de sustum. İyi ki de susmuşum. Yoksa farklı algılanabilirdi. Reklam sanılırdı mesela. Çok acı çektim ama o kişi sonradan halkın önünde fena duruma düştü. İlahi

"Ben müzik dünyasının Şehrazat'ıyım!!!" Şarkıcı Burcu Güneş'i Erol Köse...
Ahlaksız teklifle karşılaştığını söyleyen Burcu Güneş, tek gecelik ilişki yaşayacağı erkeğin özelliklerini sıraladı: "Evli olmayan, olağanüstü, masalsı özeliklere sahip bir adam karşıma çıkarsa, bunu değerlendirmek isterim. Hem de yarını düşünmeden. O gece kendimi aşkın kollarına bırakabilirim..."

Burcu Güneş, bugün piyasaya çıkan 'Ben Ateş-Ben Su' adlı albümünü ve özel hayatına dair sırlarını Kelebek'le paylaştı. Ahlaksız teklifle karşılaştığını belirten Güneş, "Ben müzik dünyasının Şehrazat'ıyım' dedi. Genç şarkıcı tek gecelik ilişki yaşayabileceğini ise şu sözlerle özetledi: "Evli olmayan, olağanüstü, masalsı özeliklere sahip bir adam karşıma çıkarsa, bunu değerlendirmek isterim. Hem de yarını düşünmeden."

Güçlü bir sesiniz ve güzel bir fiziğiniz var. Beste yapıyorsunuz, söz yazıyorsunuz, yani sağlam bir müzisyen kimliğiniz de var. Ama yine de sizde eksik olan bir şey var gibi geliyor bana. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

- Bizim sektör, alkol, uyuşturucu ve gece hayatının çok fazla olduğu bir sektör. Ben, bu sektörde tertemizim. İzmir'den İstanbul'a geldiğimde, hep bir idealim vardı; o da namusumla çalışıp örnek bir sanatçı olmaktı. Çünkü bana göre sanatçı böyle olmalıydı. Bu anlamda örnek aldığım insanlar vardı ama dört dörtlük kimse yoktu. Ben, artıları çok fazla olan bir sanatçı olmak istedim ve bu yolda ilerlediğimi düşünüyorum. Yani bende eksik olan bir şey yok ancak bu durum bazı insanları rahatsız ediyor.

n Ayağınızı kaydırmaya çalışanlar mı oldu?

- Oldu tabii. Bundan sonra da olacaktır. Kendi tercihlerini yaşamayı diretiyorsan olmadık şeylerle karşılaşabiliyorsun. Bütün bu olanlar karşısında güçlü bir kahraman gibi mücadele ettim, etmeye de devam edeceğim. Bir nevi She-man'lik yapıyorum yani.

n Sürekli, 'temizim' diyorsunuz. Bu kadar sütten çıkma ak kaşık mısınız?

- Bunun aksini söyleyen varsa, ispatlasın! Bizim camiamızdaki insanların yaşam stillerine ve ilişkilerine baktığımız zaman, sütten çıkma ak kaşık cümlesi beni tarifte manasız kalır. Benim için çok daha değerli bir örnek verilmelidir. Evet, ben bu konuda kendime çok güveniyorum.

SEVGİLİMİ BASINA SUNMAM

n Müzik piyasasındaki diğer kadın sanatçılar, örneğin Hande Yener, Gülşen ve Demet Akalın hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Birtakım şeyleri günlük ve kısa vadede yaşamayı tercih ediyorlar. Ve hepsi de egolarıyla hareket ediyor. Onlar, işin şov kısmını yapıyorlar. Siz örnek verdiğiniz için söylüyorum, yoksa kimsenin ismini ağzıma almam. Belki bu isimler içinde değişim adına adım atanlar da vardır. Onları yargılamaktan yana değilim. Bu, onların kendi seçimleri. Ben onların arasında olmak istemiyorum. Bu da benim seçimim.

n Belki de onlar sizi içlerine almıyordur.

- Benim gibi insanlar onların arasına girmiyor! Çünkü onların tercih ettikleri yer, orası...

n Orası dediğiniz nedir?

- Yani birtakım polemikler içerisinde olmak ve kısa günün kárını yaşamak. Önemli olan saygı duyulacak bir kimliğiniz olmasıdır. İnsanlar benim nasıl birisi olduğumun farkında ki, Eurovision'a gitmem için TRT'yi mail yağmuruna tutuyorlar. Bu da benim için gurur verici bir durumdur.

HERKES SADECE SEVİŞİYOR

n Bugün piyasaya çıkan yeni albümünüzün adı neden "Ben Ateş-Ben Su"?

- Aslında bu ad, benim sesimi tanımlayan bir benzetme. Daha doğrusu bu, bir hayranımın tanımlaması. Beni çok etkiledi ve albümün ismini böyle koymaya karar verdim. Ama bu isim sadece beni değil şarkılarımı da çok iyi tanımlıyor. Hem ateş gibi hem de su gibi duru şarkılarım var. Aslında görüntümle de su gibiyim. Çünkü doğalım ve kendim gibiyim. Ama diğerleri kendi gibi değil.

n Peki, örnek kadın sanatçı nasıl olmalıdır?

- Kadın değerlidir, kutsaldır, anadır... Binbir Gece dizisini izlemeye başladım ve çok sevdim. Çünkü bu dizide bir kadının ne kadar asil, ne kadar gizemli, ne kadar anne olabileceğini, çaresizlik anında ne kadar güçlü ve mücadeleci olabileceğini görüyoruz. Şehrazat karakteri, bir kahraman ve iyi bir örnek. Zaten böyle olmasa bu kadar insanın ilgisini çekmezdi. İşte bir kadın Şehrazat gibi olmalı.

n Yani diyorsunuz ki, "ben de müzik dünyasının Şehrazat'ıyım"?

- Evet, o asaleti, mücadeleci ruhu barındıran, temiz bir ruhu olan birisiyim. Belli ideallere kendini adamış, tek başına mücadele eden, çok doğru bir örneğim.

n Albümünüze dönelim o zaman. Bir şarkınızda eski aşklara olan özlemi anlatıyorsunuz. Tutkulu aşka bir özlem var galiba?

- Allah'a şükür benim hayatımda hep maske takmayan insanlar oldu. Bu anlamda çok şanslıyım. Ama ne yazık ki, günümüzde artık gerçek anlamda aşk yaşanmıyor. Çiftler arasında yaşananlar, artık ne yazık ki, bir bağ oluşmadan yaşanıyor. Herkes sadece sevişiyor. Karşılıklı bir alışverişin artık hiç önemi yok. Bu hiç dikkate alınmıyor. Benim için karşılıklı alışveriş ilk başta gelir. Bu alışveriştir heyecanı sağlayacak olan şey. Erkekler artık bu alışverişi aramıyor.

n Bir gecelik ilişki yaşayan kadınlar da var...

- Vardır mutlaka. Anlık zevkleri yaşamak istediğin bir dönemdir. Bir erkeği görürsün, 'İşte bu benim Brad Pitt'im, yarın da gidiyor, ülkesine dönüyor' dersin ve bir gecelik bir şey yaşarsın. Ama bekársan yaşarsın!

n Siz böyle bir şey yaşar mısınız?

- Çok etkilendiğim, 'işte bu' diyebileceğim bir erkekle karşılaşırsam, hayatımı, yarını düşünmeden o anı yaşayabileceğim bir akışa döndürebilirim. Yaparım bunu! Evli olmayan, olağanüstü, masalsı özeliklere sahip bir adam karşıma çıkarsa, bunu değerlendirmek isterim. Hem de yarını düşünmeden değerlendirmek isterim. O gece kendimi aşkın kollarına bırakabilirim.

n Tertemiz olmak ve tek gecelik bir ilişki yaşamak... Çok ilginç!

- Ben tertemizim derken bakirelikten ya da o anlayışta bir namustan söz etmiyorum ki! Temizim ve 45 yaşına kadar da bakire kalacağım demiyorum. Ben burada rapor falan da demiyorum. (Gülüşmeler) Ben gerçek duyguların yaşanmasından, samimiyetten bahsediyorum.

Burcu'ya ahlaksız teklif yapan kim

7 Siz hiç zor bir anınızda ahlaksız teklifle karşılaştınız mı?

- 'Ay Şahit' albümümü çıkardığım zaman karşılaştım. Şirketimde olmaması gereken durumlarla, ihanetlerle karşılaştım ama asla taviz vermeden yoluma devam ettim. O kişiyle hemen iş  anlaşmamı bitirdim.

7 Bu ahlaksız teklifi yapan kimdi?

- 'Ay Şahit' albümümde çalıştığım ekipten biri. O ekibin içinden biri işte. Bana yapılan tacizi anlatmadım ama her şey açığa çıktı zaten. Bazı şeyler Türkiye'nin gözü önünde yaşandı. Dolayısıyla benim çıkıp anlatmama bile gerek kalmadı. Zaman her şeyin ilacı derler ya, gerçekten çok doğru. Ben sessiz kaldım. Sessiz kalmak da çok büyük bir cevaptır. Siz hiç Şehrazat'ın konuştuğunu gördünüz mü? Konuşmuyor, kimseyle bir şeyini paylaşmıyor. Ben de sustum. İyi ki de susmuşum. Yoksa farklı algılanabilirdi. Reklam sanılırdı mesela. Çok acı çektim ama o kişi sonradan halkın önünde fena duruma düştü. İlahi adalet işte!

7 Kim bu kişi, Erol Köse mi?

- İsim vermem!

7 Bu tekliften dolayı canınız çok yandı mı?

-  Benim canım şundan dolayı yandı; çok sevdiğim, aile çerçevesinde gördüğüm birisinin, evli bir büyüğümün gerçek yüzünü gördüm. Çok üzüldüm. Yoksa canım başka bir anlamda yanmadı. O kişiyi ailelikten reddettim, oldu bitti.

7 Bu kişi yapımcı mı müzisyen mi bilmiyorum ama bence onun adını söylemelisiniz ki, herkes bilsin...

(Burcu Güneş bu soru karşısında hiçbir şey söylemedi)