Abone Ol

Bekir Bozdağ'ın İlk Talimatı: Adalet Sosyal Medyada Tecelli Etmesin

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "adaletin sosyal medyada tecelli etmemesi gerektiğine" dikkat çekti.

Bekir Bozdağ'ın İlk Talimatı: Adalet Sosyal Medyada Tecelli Etmesin

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile "Adalet Bakanlığı görevinden af talebi" kabul edilen Abdulhamit Gül'ün yerine  Bekir Bozdağ oturdu.

Yeniden Adalet Bakanlığı koltuğuna oturmasının ardından geçmişte "Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir" sözleri gündeme getirilen Bozdağ'ın, göreve başlar başlamaz verdiği ilk talimatlarla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya çıktı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bakanlık bürokratlarını toplayan Bozdağ, "kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar başta olmak üzere kamuoyunda tepkilere sebep olan olaylarda mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklanmasının yanlış olduğunu" söyledi.

Bakan Bozdağ, “Bu tip olaylarda tutuklama verilmesi gerekiyorsa verilmeli. Adalet, sosyal medyada değil, mahkemelerde tecelli etmeli. Mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklanması yanlış. Vicdanları rahatsız eden kararlar verilmemeli. Bu konularda yasal eksiklik varsa hızla düzenleme yapalım” ifadelerini kullandı.