Abone Ol

Behzat Ç. dizisi Mel Gibson'ın hangi filminden esinlendi?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu yazdı... Hangi dizi ve film, hangi yapımlardan esinlenerek ekrana taşındı?

Behzat Ç. dizisi Mel Gibson'ın hangi filminden esinlendi?

HANGİ DİZİ VE FİLM, NEREDEN ESİNLENDİ?

Okurlarımızdan Müge Tüylüoğlu, izlediği dizi ve filmlerin, yabancı yapımlarla benzerliklerine ilişkin bir e-posta yolladı... Tüylüoğlu’nun yazdıkları bana ilginç geldi, o yüzden paylaşmak istedim.
“Ali Bey;
Size daha önce ‘Türk Malı’ dizisinin özgün bir yapım olmadığını, hangi diziden esinlendiğini yazmıştım, siz de köşenizde kullanmıştınız. Daha sonra da Tayfun Güneyer, esinlendiğini kabul            etmişti.
‘Behzat Ç.’ dizisini izliyorum, o da Mel Gibson’ın ‘Cehennem Silahı’ filminden uyarlama. Erdal Beşikçioğlu çakma Mel Gibson olmuş, gayet de güzel oynuyor. Filmde Mel Gibson’un karısı ölüyor ve kafayı yiyordu, burada kızı ölüyor. Kendi deli ve gözüpekti, komikti, aynısı bu dizide geçerli. Savcı ile arasında bir şeyler oluyordu, kavgalıydı ilerisi aynı gibi gözüküyor. Gene özgün bir senaryo yazarımız yok. Bu arada sinemada Özcan Deniz’in yeni sinema filminin fragmanını seyrettim; Robert Redford ile Demi Moore’un oynadığı’ Ahlaksız Teklif’ (Indecent Proposal) uyarlaması, sahneler bile benziyor. Sevgiler.”