Abone Ol

Bedri Baykam'a spermli peçete davası!

Sergileyecek resmi kalmamış gibi 35 yıl önce spermlerini sildiği peçeteyi sergileyen Bedri Baykam'a büyük öfke var. Baykam hakkında ayrıca "hayasızlıktan" soruşturma açıldı!!!!

Bedri Baykam'a spermli peçete davası!

Spermen'e soruşturma

Spermini sildiği peçeteyi sergileyen Bedri Baykam hayasızlıkla suçlanıp, 'teşhircilik' yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

Ressam ve CHP'nin muhalif sesi Bedri Baykam, iki ay önce toplam bin 200 sayfalık, iki ciltlik otobiyografisini bir sergiyle tanıtmıştı. "Dünyaya 'Erkekler böyle yaşardı' diye bir belge bırakıyorum. Başka örneği olmayan bir şey yapmak istediğim için 35 yıl önce spermimi sildiğim peçeteyi sakladım. O sperm izini taşıyan ilk peçete, sanatsal yaşam alanımda değeri olan bir kağıt parçasıdır" diyen Baykam'ın 'sanat eseri'ni sergilemesi tartışma yaratmıştı.

'HAYASIZCA HAREKETLER'

Bu olay günlerce tartışılırken İstanbulBarosu üyesi avukat Orhan Töz, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçeyle başvurarak Baykam'ın Türk Ceza Kanunu'nun "Hayasızca Hareketler" başlığını taşıyan 225'inci maddesi gereği "Teşhircilik" suçunu işlediğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da Bedri Baykam hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Baykam'ın ifade verdiği öğrenildi. Baykam'ın böyle bir olayla ilgili soruşturma başlatılmasının AB sürecindeki Türkiye'ye yakışmadığını söylediği öğrenildi. Soruşturma sonunda savcılığın dava açıp açmayacağı belli olacak