Abone Ol

Bebek, Akmerkez ve Ortaköy'de korkutan terör ihbarı

Hürriyet'in haberine göre İstanbul'da Bebek, Ortaköy ve Akmerkez için terör ihbarı olduğu, hatta bir "canlı bombanın arandığı" iddiaları sosyal medyada hızla yayılıyor.

Bebek, Akmerkez ve Ortaköy'de terör ihbarı

Bu üç bölgede görev yapan güvenlik güçleri ise arama iddialarını yalanladı, bekleme görevinde olduklarını söylediler. Yetkililer, sosyal medyadaki asılsız iddialara itibar edilmemesi, bunların da teröre hizmet edebileceği uyarısını yapıyor.

Bugün Kayseri'de 13 şehit verdiğimiz terör saldırısının ardından öğleden sonra sosyal medyada paylaşılan İstanbul ile ilgili bir iddia hızla yayıldı.

Olay yerini tam olarak göstermeyen fotoğraflar eşliğinde sunulan bu iddiaya göre, Bebek, Ortaköy ve Akmerkez civarında canlı bomba ihbarı üzerine arama yapılıyordu.

Hürriyet'in bu üç noktadaki güvenlik güçlerinden aldığı bilgiye göre "canlı bomba araması" söylentileri asılsız. Bebek sahilinde konuşlanan bir polis memuru, "bekleme" görevinde olduklarını söyledi.

Polis telsizleri mesajlarında terör ihbarlarına da rastlanıyor, ancak yetkililer bugüne özel bir durum olmadığını, sosyal medyada kötü niyetli paylaşımların halkı paniğe sevk etmek amacını da taşıyabileceği uyarısında bulunuyor.

Fırat Alkaç/ Hürriyet