Abone Ol

Batı Ülkeleri Ukrayna'nın Beklediği SWIFT Kararını Aldı

Rusya'nın Ukrayna işgalinin dördüncü günü de birçok şehirde çatışmalarla başladı. Rusya ordusu, Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'a girdi.

Batı Ülkeleri Ukrayna'nın Beklediği SWIFT Kararını Aldı

İşte Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yeni işgal girişiminin 4. günü 27 Şubat'ta yaşananlar...

11.22 Rus ordusunu girdiği Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'da sokaklardan çatışma seslerinin geldiği belirtildi. Harkov sakinlerine evden çıkmamaları konusunda uyarı yapılırken Rus tanklarının sokaklardan geçtiği görüntüler yansıdı.


10.53 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Ukrayna için savaşmak isteyen gönüllü yabancıların, Ukrayna’da kurulacak yabancı birliğine girmek için yapmaları gerekenleri açıkladığı tweette “Birlikte Hitler’i yendik, Putin’i de yeneceğiz” yazdı

10.47 Rusya ile 1300 kilometrelik sınır paylaşan Finlandiya, hava sahasını Rus hava trafiğine kapatma kararı aldı.

10.45 Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti. Rusya'yla başka bir ülkede görüşmeye açık olduklarını söyleyen Zelenski, Rusya'nın Belarus toprakları üzerinden ülkeye saldırdığını hatırlattı.

10.23 Kremlin, Rusya’dan bir heyetin Ukraynalılarla görüşmek için Belarus’a ulaştığını aktardı.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Kremlin, Rus heyetin görüşmelere Gomel şehrinde başlamaya hazır olduğunu belirtti.

09.56 Başkent Kiev'de hava saldırı uyarılarının yeniden başladığı belirtildi. İnsanlara sığınaklara gitmeleri söylendi.


09.54 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın işgalinin dördüncü gününde, yurt dışından gelecek gönüllüler için yabancılardan oluşan bir birlik kuracaklarını açıkladı.

9.39 Rusya lider Putin,  "Donbas’taki halk cumhuriyetlerine yardım sağlamaya yönelik özel operasyon sırasında, görevlerini kahramanca yerine getirenlere özellikle minnettarım " dedi.

09.10 Batıdaki Rivne ve kuzeybatıdaki Lutsk şehirleri için hava saldırısı uyarıları yapıldığı bildiriliyor. Halktan sığınaklara gitmeleri istendi.

09.08  Harkov Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada, "Rus ordusu Harkov'a girdi. Vatandaşlardan sokağa çıkmamalarını, sığınaklarda kalmalarını istiyoruz" dedi.

08.30 Dünyanın dört bir yanıdan Ukrayna’ya destek eylemleri sürüyor.

Sydney’den Londra’ya çok sayıda dünya başkentinde insanlar Ukrayna bayraklarıyla hükümetlerinin Rusya’yı işgalden sorunmlu tutmasını istedi.

07.42 Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiğini ve 240 sivilin yaralandığını duyurdu.

07.33 AB, ABD, İngiltere ve Kanada Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkartılması konusunda anlaştı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, belirlenen Rus bankalarının SWIFT küresel bankalar arası mesajlaşma sisteminden kaldırılacağını duyurdu. Leyen ayrıca Rus oligarkların finansal varlıklarını AB piyasalarında kullanmalarını yasaklamak için çalışacaklarını bildirdi.

02.52 Harkov’da bir  petrol terminalinde yangın çıktığı görüldü. Harkov Belediye Başkanı Natalia Balasinovich, Rus füzelerininin bir petrol depolama alanını hedef aldığını söyledi.

Harkov’da bir doğalgaz borusunun da bombalandığı öğrenildi.

00.40 Kiev şehrinde bombardıman ve şiddetli çatışma devam ediyor. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, ‘son dakika’ notuyla yaptığı paylaşımda “Kyiv bombardıman altında” dedi.

00.32 Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rus ordusunun gün boyunca üç Su-30 ve iki Su-25 savaş uçağı, 11 helikopter ve iki İl-76 nakliye uçağı kaybettiği belirtildi.

00.30 Avrupa Birliği hava sahasını Rus uçaklarına kapatmaya hazırlanıyor.

t24