Abone Ol

"Başörtülü kadın da aldatır!!!" Tempo'nun türbanlı yazarından şok açıklamalar!!!

Elif Çakır, bu haftaki yazısında "Başörtülü kadın da aldatabilir, kötü yola düşebilir, günahkár olabilir, áşık olabilir. Akla gelen her türlü günahı başörtülü kadın da işleyebilir" dedi.

"Başörtülü kadın da aldatır!!!" Tempo'nun türbanlı yazarından şok...

Tempo Dergisi'nin başörtülü yazarı Elif Çakır, Çanakkale'de kaybolduktan sonra biyolojik babası olduğunu iddia eden Ahmet Delican'ın İstanbul'daki evinde polisin operasyonuyla bulunan Şeref Can Engin'in başı kapalı annesi Yıldız Engin'e yapılan eleştirileri yorumladı.



Çakır, bu haftaki yazısında "Başörtülü kadın da aldatabilir, kötü yola düşebilir, günahkár olabilir, áşık olabilir. Akla gelen her türlü günahı başörtülü kadın da işleyebilir" dedi.

Bir çocuğun kaçırılmasıyla başlayan polisiye haberin bir anda farklı bir boyut kazanıp ülke meselesi haline geldiğini belirten Çakır, başörtülü kadınların fazilet timsali olarak görülmesini "Birileri tarafından yüklenen bir misyon" diye nitelendirdi. Çakır, başörtülü kadının asla günah işlemeyen, cinselliği olmayan, karşı cinse ilgi duymaz gibi gösterildiğini belirterek şöyle devam etti:

İNSAN OLARAK BAKMALI

"Sorgusuz sualsiz başörtülü kadın cennetliktir gibi bir hava yaratılıyor. Oysa, başörtülü kadın da aldatabilir, kötü yola düşebilir, günahkár olabilir, áşık olabilir. Akla gelen her türlü günahı başörtülü kadın da işleyebilir. 'Başörtülü kadın' da nihayetinde bir 'kadın'. Sadece 'kadın', sadece 'insan' olarak bakmak, olayı anlamak için yeterli."

Şeref Can'ın gerçek babası olduğunu söyleyen Ahmet Delican'ın, "Yıldız'ın üzerine gitmeyin, o zaten tövbekar olduktan sonra başını kapattı" sözlerine karşılık ise Çakır, "Başörtülü kadın da aldatır, olaya insan olarak bakmak olayı anlamak için yeterli" dedi.

KURAN'DAN ÖRNEK

Başörtülü kadının akla gelebilecek her türlü günahı işleyebileceğini belirten Çakır, Kuran'ı Kerim'den örnekle şunları söyledi: "Allah, Kuran'ı Kerim'de, 'Eğer siz hiç günah işlemeyen bir topluluk olsaydınız, sizi helak eder, günah işleyip sonra tövbe eden bir kavim yaratırdım' buyuruyor. Bu, günah işleme özgürlüğü anlamına gelmese de Allah, hata işleyip, tövbe edenleri de seviyor, diye anlıyorum. Kural şu tabii ki: Nasılsa tövbe var, al gülüm ver gülüm hesabı, işle günahını, edersin tövbeni değil kastedilen."

HÜRRİYET