Abone Ol

Trump ve Melania Trump koronavirüse yakalandı

Medyafaresi ABD Temsilcisi Ayşın Savatlı'nın haberine göre: ABD başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüse yakalandıkları açıklandı.

Trump ve Melania Trump koronavirüse yakalandı

BAŞKAN TRUMP KORONAYA YAKALANDI

ABD başkanı  Donald Trump ve first lady Melania Trump’ın koronavirüse yakalandıkları bizzat başkan Trump tarafından atılan tweet mesajı ile duyuldu.

Trump’ın danışmanlarından Hope Hicks’in Perşembe günü koronavirüs pozitif olduğu duyulduktan sonra, başkan Trump kendisinin ve eşinin önlem amacıyla karantina başlattıklarını ve test sonuçlarını bekledikleri yönünde açıklama yapılmıştı. Başkan Trump ile first lady’nin CDC (Center of Disease Control and Prevention) belirlediği şartlara uygun şekilde 14 gün boyunca karantinada kalıp kalmayacaklarına dair bir bilgi paylaşılmamıştı.

Hicks, başkan adaylığı kampanya sürecinde Trump ile sık sık bir araya gelmişti. Joe Biden ve Donald Trump arasında gerçekleştirilen ilk televizyon tartışma programında, Cleveland’da başkan Trump’ın yanında yine Hicks vardı. Çarşamba günü Trump’ın Minnesota’da gerçekleştirilen mitinginde de birlikteydiler. Hicks, salı günü başkanın danışmanlarından Dan Scavino, Nicholas Luna ve damadı da olan Jared Kushner'la beraber uçağa yanyana binerken görülmüştü.

Salı günkü TV programına katılanlara koronavirüs testi yapıldığı ve sonuçlar negatif olduğu için maske takmalarına gerek duyulmadığı söylenmişti. 74 yaşındaki başkan Trump ile Demokrat başkan adayı 77 yaşındaki Biden’ın sosyal mesafeyi ihlal edip etmedikleri bilinmiyor.

Başkan Trump ile 50 yaşındaki eşi Melania Trump’ın sağlık durumlarına ilişkin detayların paylaşılması bekleniyor. Başkanın özel doktoru, donanma komutanı Sean Conley tarafından durumla ilgili yapılan açıklamada başkan ve eşinin iyi olduğu, "iyileşme" süreçleri boyunca Beyaz Saray'da kalmayı planladıkları belirtildi. Karantina yerine iyileşme şeklinde bir ifade kullanılması, kamuoyunda, başkan ve eşinin asemptomatik olmayıp, belli hastalık belirtilerini gösteriyor olmaları kaygılarını doğurdu.

Başkan Trump koronavirüs ile ilgili önlem almamakla ve virüsün ciddiyetini küçümseyip, bilimsellikten uzak davranmakla suçlanıyordu. Başkan Trump'ın mitinglerinde sosyal mesafe kuralları ihlal ediliyor, maske ise takılmıyordu. Başkan Trump, en son salı günü rakibi Joe Biden'ın maske kullanımı ile ilgili alay eder bir yaklaşım sergilemişti.

3 Kasımdaki Amerikan başkanlık seçimine neredeyse bir ay kadar kısa bir süre kalan bu dönemde, adaylar arasında gerçekleştirilmesi planlanan ikinci ve üçüncü tartışma programlarının iptal edilip edilmeyeceği veya uzaktan bilgisayar ortamında bir format yaratılması gibi konular görüşülüyor.