Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Canikli'den açığa almalarla ilgili açıklama

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli önemli açıklamalarda bulundu

Nurettin Canikli'den flaş açığa alma açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde, saat 15:30'da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıklamaklarda bulunuyor.

Canikli, 27 bin 715 öğretmen meslekten ihraç edildiğini ve 9 bin 465 öğretmenin açığa alındığını söyledi. Canikli ayrıca 455 öğretmenin de göreve iade edildiğini açıkladı. Canikli ayrıca çıraklık zorunlu eğitim kapsamına alınacağını belirti.

BAYRAMDA TRAFİK KAZALARI

Bayram tatilinde yaşanan kazaların bilançosunu açıklayan Caniki, 9 günde, 3 bin 129 kazada. 103 kişi hayatını kaybettiğini ve yoğunlukta artışa rağmen kaza sayısı yüzde 6 azaldığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Canikli şöyle konuştu:

FETÖ SORUŞTURMASINDA GELEN TALEPLER HAKKINDA SON GELİŞMELER

Bu talepler illerden Başbakanlığa aktarılacak. Titiz şekilde ilgili kurumlar tarafından başbakanlığın gözetiminde incelenecek. Sıfır adaletsizlik ve haksızlık noktasını yakalamaya çalışıyoruz. Gelen tüm talepleri yeniden değerlendiriyoruz. Kamuoyuna yansıdığı gibi çok büyük talepler yok. 60 bin kişinin işine son verilmişse gelen talepler bize intikale den 1000’in altında.

HEMŞİREYE SALDIRAN KİŞİNİN TUTUKLANMASI

Çok vahim bir hadise. Bir vatandaşımızın böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmış olması çok vahim bir hadise. En kararlı şekilde üzerine gidilmesi gerekiyor. Bu tür fillere yönelik olarak hukuk sistemimizde otomatik olarak bunların tutuklanması gibi bir durum söz konusu değil.

Bu tür hadiselerde tutuklanmayı zorunlu hale getirecek çalışma adalet bakanlığımız tarafından yapılıyor. Bu çalışma tamamlandıktan sonra buna benzer hadiselerin tekrarlanmaması ve caydırıcılık sağlanması içni yasal süreci gerçekleştireceğiz ve tamamlamış olacağız.

posta