Abone Ol

Başakşehir Belediyesinden Gölet yorumu: Sadece zaman kaybı

Danıştay'ın kararından sonra Bahçeşehir Göletinin kurtulduğu yorumları yapılmıştı. Başakşehir Belediyesi ise projenin devam edeceğini duyurdu.

Başakşehir Belediyesinden Gölet yorumu: Sadece zaman kaybı

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI

Bugün (04.05.2017) çeşitli medya organlarında çıkan “Danıştay Bahçeşehir Gölet Projesi Durdurdu” haberleriyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından konuya ilişkin açıklamamızı aşağıda bilginize sunuyoruz:

“Başakşehir Belediyesi, haberde konu edilen alanın tamamı satın alarak kamunun mali haline getirmiştir. Burada 1990 yılında yapılan Bahçeşehir İmar Planı’na göre yüzde 5’lik yanı 13.500 metrekarelik bir imar hakkı vardır.

Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği bu 13.500 metrekarelik alan, derenin ıslah edilmesi ve 300 bin dönümlük park rekreasyon alanının düzenlenmesi karşılığında ihaleye çıkarılmıştır.

Bu alanlarla ilgili olarak daha önce açılan davada Bölge İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunmuştuk.

Danıştay bu alanla ilgili yeniden incelenme kararı vermiştir. Projenin iptali söz konusu değildir.

Bu durumda konu tekrar idare mahkemesi tarafından ele alınacaktır. İdare Mahkemesi dönüp “Danıştay haklıdır” derse bile bu alanlarla ayrı ayrı yeniden ihalesi yapılacaktır. Burada yaşanacak olan sadece zaman kaybından başka bir şey değildir.”


Saygılarımızla

Kamuoyuna Duyurulur.