Abone Ol

Başak Demirtaş'ın oyu ne kadar? İmamoğlu'nun uykularını kaçıracak şok anket

Hbs Araştırma Şirketi, yerel seçimler öncesi İstanbul'da sonuçlara ilişkin bir anket yaptı. Ankete göre Başak Demirtaş'ın aday olması durumunda, Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında yaklaşık bir puan fark var.

Başak Demirtaş'ın oyu ne kadar? İmamoğlu'nun uykularını kaçıracak şok anket

Hbs Araştırma Şirketi, İstanbul'da Başak Demirtaş'ın aday olması halinde sonuçların nasıl olabileceğini gösteren bir anket yaptı. Ankete göre Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun sadece 1,10 puan önünde.

AKP VE CHP OYLARINDA DÜŞÜŞ

Ankete göre Murat Kurum'un oy oranı yüzde 43,20 olarak hesaplandı. 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım İstanbul'da yüzde 48,55 oy almıştı.CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı ise yüzde 42,10. İmamoğlu 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da yüzde 48,80 oy almıştı.

Geçen hafta Artı Gerçek'ten İrfan Aktan'a aday olabileceğinin sinyallerini veren Başak Demirtaş ise, ankete göre yüzde 5,6 oy alıyor.

Ankette İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu'nun ismine yer verilmedi. Ancak İYİ Parti adayının oy oranı ise yüzde 3,6 olarak verildi. Ankete göre 'Diğer' partilerin oy oranı ise yüzde 5,5 olarak ölçüldü.