Abone Ol

Başak Cengiz’in Katili Can Göktuğ Boz Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Aldı!

Başak Cengiz’in katili ve cazi ehliyetinin tam olduğu raporla bildirilen Can Göktuğ Boz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Başak Cengiz’in Katili Can Göktuğ Boz Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Aldı!

İstanbul Ataşehir’de mimar Başak Cengiz, 9 Kasım 2021’de yolda yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz tarafından katledildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Boz hakkında, “tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açtı. Katil hakkında ayrıca “silahla tehdit” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından 6 yıla kadar hapsi talep edildi. Adli Tıp Kurumu’ndan Boz hakkında istenen cezai ehliyet tespiti raporu 16 Şubat’ta mahkemeye ulaştı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, bugün Diyarbakır’da bulunan cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlandı.

Mahkeme Başkanı Adli Tıp Üst Kurulu’ndan gelen nihai raporu okudu. Raporda tutuklu sanık Can Göktuğ Boz’un cezai ehliyeti tam olduğu belirtildi. Duruşma avukatların beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Başak Cengiz’in katili Can Göktuğ Boz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı…