Abone Ol

Baro Başkanı Elçi: PKK terör örgütü değildir

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu programa konuk oldu. Elçi programda skandal sözler sarf ederek 'PKK terör örgütü değildir' dedi.

Baro Başkanı Elçi: PKK terör örgütü değildir

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına konuk oldu.  Elçi, programda skandal sözlere imza atarak "PKK, terör örgütü değildir. PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir." ifadelerini kullandı.

Elçi'nin terör örgütü PKK'ya öven ve destek olan bu açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağdı. O tweetlerden bazıları şu şekilde:

- PKK terör örgütüne, terör örgütü değildir diyen Tahir Elçi CNN Türk'ten alınıp derhal tutuklanmalıdır!

- Ahmet Hakan PKK ile işbirliği içerisindesin! Sen nasıl bir insansın. Tahir Elçi gibi insanları ekrana çıkartarak PKK propagandası yaptırıyorsun.

- Hadi ekranı açtın bu lafı etti. Kovsana programdan. Bence Ahmet Hakan'a yakışmadı Tahir Elçi teröristini ekranda tutmak.

- CNN Türk açıkça PKK yayın organı oldu artık bi müdahale yahu! Herif Diyarbakır Baro Başkanıymış; Tahir Elçi 'PKK terör örgütü değildir' dedi ya la!