Abone Ol

Baransu'dan Arınç'a kelepçeli kadınlar çağrısı

Silivri'de hücrede tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu, bugünkü yazısında Bülent Arınç'a çağrı yaptı.

Baransu'dan Arınç'a kelepçeli kadınlar çağrısı

Balyoz darbe planını belgelerini yayınladığı için tutuklanan Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu, Manisa'daki nefret operasyonunda, sırf muhtaç öğrencilere burs verdiği için kelepçelenen kadınlar için “Bu diktatörlüklerde bile olmadı” diyen AKP'nin kurucularından Bülent Arınç'a “Avukatım olun” teklifinde bulundu.

Silivri'de hücrede tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu, bugün, Taraftaki köşesinde, Manisa'daki nefret operasoynunda burs verdiği için kelepçelenen başörtülü kadınlara değindi. Aynı kelepçeli muameleye kendisinin de maruz kaldığını belirten mahkeme salonunda kelepçe takılırken, bir polisin cep telefonu ile çekim yaptığını belirtti. “Bakmayın Manisa'daki başörtülü kadınlara kelepçe takıldığı için bazılarının verdiği tepkiye. Ankara'dan emir alınmadan o kelepçelerin takılamayacağını, onlarda çok iyi biliyor. Savaşta bile dokunulmayan kadınlara dokunanlardan, her şeyi bekleyin.” dedi.

‘DİKTATÖRLÜKTE OLMAYAN, SENİN SEÇİM BÖLGENDE OLDU'

Mehmet Baransu, kelepçe rezaletine Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç'ın tepkisine de değindi. Arınç'a, “Diktatörlükte bile olmayacak şey, onun memleketinde, seçim bölgesinde oldu.” diye seslendi. Tutuklu gazeteci, “Sayın Arınç, bu utanç konusunda samimi ise yapması gereken tek bir şey vardı.

Partisinin her fırsatta “dinsiz” dediği CHP'li vekiller gibi, gidip o kadınların yanında yer almak.” ifadelerini kullanırken, Arınç ve Davutoğlu'nun, kelepçeli görüntü olmasaydı, bu zulme sissiz kalacaklarını söyledi. Baransu, şöyle devam etti: “Cesaret, bunu açıklayabilmekte. “Burs ve himmet verdikleri için, Kur'an ve Resulullah bunu emrettiği için biz o kadınları, kişileri ‘terör örgütü' diye gözaltına alıyoruz” diyemeyenler, kelepçeyle, vicdanlarını rahatlatma telaşında.”

‘BEN GELİRDİM AMA, SİZE DARBE YAPACAKLARINI YAZDIĞIM İÇİN TUTUKLUYUM'

Bülent Arınç'a “Yarın yine “ağlayarak”, “bizi kandırdılar” dememeniz için size bir önerim var.” Diye seslenen Baransu, hem kendisinin hem o kelepçeli kadınların hem de zulme uğrayanların avukatı olma çağrısında bulundu. “Koltuk gidince, saray çevresinden uzaklaştırılınca, söylenmeye “vicdan” denmiyor.” uyarısı yaptı. Baransu, “Cesaretiniz ve vicdanınız” varsa,” diyerek Arınç'ı Silivri'ye davet etti. “Ben gelmek isterdim ama size darbe yapacaklarını yazdığım için tutukluyum.” dedi.

İşte Mehmet Baransu'nun o yazısı:

AVUKATIMIZ OLUR MUSUNUZ SAYIN ARINÇ!

Kelepçe… Kendisine “dindarım” diyen, yeni muktedirlerin zevk aracı. Birilerini kelepçeleyip, ardından görüntüleri izlemekten zevk alıyorlar. Mutlu oluyorlar.

Nereden mi biliyorum?

Manisa'daki rezaletin aynısı, tutuklandığım gün ve sonrasında bana da yaşatıldı. Oradan biliyorum. Bir polis, mahkeme salonunda bileklerime kelepçe takarken, sakallı olanı, –Ömer'di sanırım– cep telefonu ile çekime başladı. Koridorda ise her açıdan video kaydı yapıyordu. “Bu kadarı Ankara'ya yeter” sesiyle çekime son verdi. “Yeter” diyen sağımdaki meslektaşıydı.

Görüntüler, önce İstanbul'a, sonra Ankara'ya iletilmiş. Belli ki birileri emir vermiş. Bu anı, kelepçeli bileklerimi izlemek istemiş.

Sakallı Ömer'in görevi, beni cezaevine götürmekti. Yasa ona, bunu emrediyordu. Cep telefonuyla, çekim yapmak işi olmadığına göre, o “tarihî anı” kimin için kaydetmişti acaba?

Bakmayın Manisa'daki başörtülü kadınlara kelepçe takıldığı için bazılarının verdiği tepkiye. Ankara'dan emir alınmadan o kelepçelerin takılamayacağını, onlarda çok iyi biliyor.

Allah'tan çok birinden korktukları için ona laf söyleyemeyip, suçu Manisa Emniyet Müdürü'ne atıyorlar. Olmayan, yitirdikleri “vicdanlarını” rahatlatma derdindeler.

Kabataş yalanıyla, “başörtülü bacım” diye oy için yeri göğü inletenlerden, Manisa için tek laf duydunuz mu? Bir açıklama geldi mi?

Kimse kimseyi kandırmasın. Tarih, o kelepçeli kadınları da, emri verenleri de kaydetti. “Paralelin” bu zulme rağmen, yılmadığını gördükleri an, anaokulundaki çocuklara bile kelepçe takıp, teşhir edeceklerdir.

Savaşta bile dokunulmayan kadınlara dokunanlardan, her şeyi bekleyin.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç “kelepçe rezaletine” sert çıkmış. Biri “Soruşturma açtık” demiş, bir diğeri “Diktatörlükte bile olmadı bu” demiş.

Geçiniz efendim…

Birileri her iki isime de hatırlatmalı. Özellikle Sayın Arınç'a. Diktatörlükte bile olmayacak şey, onun memleketinde, seçim bölgesinde oldu.

Sayın Arınç, bu utanç konusunda samimi ise yapması gereken tek bir şey vardı. Partisinin her fırsatta “dinsiz” dediği CHP'li vekiller gibi, gidip o kadınların yanında yer almak.

Cesaret, o kadınların yanında olabilmekti. Bu rezalete, bu zulme dur diyebilmekti. Kelepçeli görüntü olmasa, bu zulme sessiz kalacaklar. O kadınlar neden gözaltına alındı Sayın Arınç, Sayın Başbakan?

Cesaret, bunu açıklayabilmekte. “Burs ve himmet verdikleri için, Kur'an ve Resulullah bunu emrettiği için biz o kadınları, kişileri ‘terör örgütü' diye gözaltına alıyoruz” diyemeyenler, kelepçeyle, vicdanlarını rahatlatma telaşında.

Arınç, “Basit bir soruşturmayla insanlara kelepçe takılıp, teşhir edilmesini kabul edemiyormuş”. 25 sene avukatlık yapmış ama adliyeleri unutalı çok olmuş.

O basit dediği soruşturmalarla insanlar, fakire yardım etti diye, öğrenciye burs verdi diye “terör örgütü üyeliği”, “hükümeti yıkmaya teşebbüsten” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor. Bilmem haberi var mı Sayın Arınç'ın.

Sayın Arınç; “İnsanları kelepçeleyip, küçülterek, hakaret ederek, haysiyetlerini çiğneyerek soruşturma olmaz” demiş.

Siz merak etmeyin Sayın Arınç. Küçülenler kelepçelenenler değil. Küçülen de haysiyetlerini kaybedenler de başkaları…

Kelepçeli fotoğrafı görünce vicdanı kanamış Sayın Arınç'ın. Cadı avıyla insanlar tutuklanıp, hapse atılırken vicdanınız neredeydi acaba?

Bir Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası “Savcılar göreve, Baransu'yu hapse tıkın” diye emir veriyordunuz. Verdiğiniz emir yerine getirildi. Salı günü saat 14:00'te, Anadolu Adliyesi, 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davam var.

Avukatsınız. Gelin ve verdiğiniz emir sonucu nasıl hukuksuzca, zamanaşımlı dava açıldığını görün. Sizin emrinizle “sahte belge, kumpas” kuşkuları da vardı bu davada.

Basın özgürlüğü kırmızıçizginizmiş. Geçiniz…

Sayın Arınç, Yarın yine “ağlayarak”, “bizi kandırdılar” dememeniz için size bir önerim var. Samimi iseniz şayet, gelin, hem benim hem o kelepçeli kadınların hem de zulme uğrayanların avukatı olun. Basit dediğiniz soruşturmadaki hukuksuzlukları görün.

Koltuk gidince, saray çevresinden uzaklaştırılınca, söylenmeye “vicdan” denmiyor.

Var mısınız avukatımız olmaya? O cesareti gösterebilecek misiniz? Varsa işlediğimiz bir suç, onu da çıkın, bangır bangır söyleyin. Ama önce avukatlık teklifimi kabul edip, “rezalet” iddianameleri okuyun. Bu operasyon emrini verenlerden de operasyonu yapanlardan da, partinizin geldiği durumdan da utanacaksınız.

“Cesaretiniz ve vicdanınız” varsa, Silivri'ye bekliyorum sizi Sayın Arınç. Ben gelmek isterdim ama size darbe yapacaklarını yazdığım için tutukluyum.

Yarın, “ben bilmiyordum, bizi kandırmışlar” dememeniz için, avukatlık teklifini yapıyorum. “Paralel” yalanıyla açılan dava ve soruşturmaların avukatlığını yapmaya sizi davet ediyorum.

Şahit ol ya Rab. Ötede, “ben bilmiyordum” diye bir şey söylerse Sayın Arınç, ben teklifimi yaptım. O kabul etmedi.

Şahit ola tarih. Sayın Arınç'ı vicdanıyla baş başa bırakıyorum.

Hesap günü, mahşerde “bizi kandırdılar, biz bilmiyorduk” deme mazeretiniz yok.

Hodri meydan. Tüm davalar, tüm iddialar Arınç'a havale edilsin. O da, yandaş medyada bunları çıkıp anlatsın.

Top artık sizin sahanızda Sayın Arınç.

NOT: Balyozla ilgili itiraflarım haftaya bu köşede.

(Yüksek Güvenlikli Silivri Cezaevi)