Abone Ol

Banu Alkan Afrodit’in ne olduğunu bilseydi...

Atatürk Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Abdülkerim Dinç, "Afrodit, güzellik tanrıçasının olmasının yanında aldatmanın, cinsel tahrikin sembolüdür. Banu Alkan Afrodit’in ne olduğunu bilse asla kendisine böyle söyletmez" dedi.

Banu Alkan Afrodit’in ne olduğunu bilseydi...

Edirne’de "İda’dan Kazdağı’na: Bir Coğrafya Etrafında Oluşan Kültür’’ adlı konferans düzenlendi. Trakya Üniversitesi hocaları ve öğrencilerin katıldığı konferansta Doç. Dr. Abdülkerim Dinç, Yunan ve Türk efsanelerini kıyasladı. Yunan mitolojisinde yer alan Afrodit’i, Kaz Dağları’nın ölümsüz efsanesi olarak bilinen Sarıkız ve Emine adlı hikayelerle karşılaştırdı.

Afrodit hakkında geniş bilgiler veren Dinç, “Aslında Afrodit’in çok da masum bir doğuşu yoktur. Esasında Afrodit kültürünü ele aldığımızda Batı’ya kaymış bir tanrıçadır. Günahkar bir tanrıçadır. Kocasını durmadan aldatan Afrodit, Batı kültüründe güzellik tanrıçasının olmasının yanında aynı zamanda aldatmanın cinsel tahrikin sembolüdür. Mesela bizde bir hanımefendi var, esasında traktör tekeri gibi olan ama kendisine Afrodit diyen bir hanım. Afrodit’in ne olduğunu bilse asla kendisine böyle söyletmez. Banu Alkan’dan bahsediyorum” diye konuştu.

Doç. Dr. Abdülkerim Dinç, Afrodit’in aslında güzelliğin dışında cinsel tahrikin simgesi olduğunu, bu yönünü bildiğinde Banu Alkan’ın kendisine yakıştırmayacağını düşündüğünü söyledi. Dinç, “Bugün kültürümüzde Mason zihniyeti, Yahudi zihniyeti Afrodit’in anısına güzellik yarışmaları düzenlemektedir. Afroditleri Sarıkıza ve Emine’ye rağmen hayatımıza sokmak istiyorlar. Kadınları et parçası haline getirerek, kültürümüzde kayma yapmaya çalışıyorlar” dedi.
(İHA)