Abone Ol

Bana hayatımın aşkını getir Şamuel...

İzzet Çapa "Meleklerle Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli ile keyifli bir röportaj yaptı. İşte o röportaj!

Bana hayatımın aşkını getir Şamuel...

MELEKLERDEN İSTERKEN TEK SINIR BİZİN...MELEKLERİNİZDEN İSTEYİN GELSİN

“Kimsenin her hangi bir konuda eksiksiz ve tam nihai gerçeğe varması mümkün değildir” demiş Bertrand Russell usta. Gerçekten de, gerçeğin en korkunç yanı onu bulmak galiba… Bazı konular var ki insanı şaşkına döndürüyor. Mesela, bu haftaki konuğuma “sana neden inanayım” diye sorduğumda şu yanıtı aldım “İster inan ister inanma ama önce dene. Bilim de önce denemez mi? Dene, olmazsa çöpe atarsın, olursa devam edersin.Ama mümkünse çöpe atmak yerine geri dönüşüm kutusuna koy”


Sen, Robert Koleji,Boğaziçi İşletme’yi bitir, 13 yıl Procter&Gamble gibi dünya çapında bir şirketin, Türkiye, Almanya, Hollanda, İsviçre’de üst düzey yöneticiliğini yap, sonra da bir anda her şeyi elinin tersiyle itip ruhani dünyanın sırlarını aramak için yola çık… İşte böyle bir insanla, ‘Melekler için Jaguarını satan’ genç bir kadınla sohbet etmek için oturdum masaya bu kez de. Beki İkala Erikli bir Melek Koçu… Bu konu üzerine yazdığı kitap yüz binin üzerinde satmış. Peki meleklerle iletişimin bize ne faydaları var? Tarot kartları gibi açtığı ‘Melek Kartları’ bize meleklerin rehberliğini gerçekten sağlayabiliyor mu? Bütün bunlara inanmalı mıyız? Bu soruların yanıtları benim de kafamı karıştırdı ama Beki’nin dediği gibi “İnanmayabilirsiniz ama önce bir okuyun…” Karar sizin; inanmazsanız da geri dönüşüm kutunuza koyabilirsiniz. .

Affına sığınarak ilk sorum şu olacak. Sana deli gözüyle bakanlar oluyor mu?

Olmaz mı? Ben onlara henüz meleklerle tanışma zamanınız gelmemiş diyorum.

O zaman haydi aydınlat bakalım bizi…

Melek Allah’ın mesajını veren demektir ve onların mesajı her zaman sıcacık ve sevgi doludur. Melekleri Allah’ın sevgi dolu elleri olarak da görebilirsiniz.

Kimler görebilir melekleri?

Duru görüşü çok güçlü olanlar. Mesela ben  bazen gözlerimi kapattığımda insanların omuzlarındaki iki meleği görebiliyorum.

Büyük şirketlerde çalışırken Şeytan’ı da sık sık görmüşsündür herhalde.Sahi ne oldu da kurumsal dünyadan ruhani dünyaya geçtin birdenbire?

Oğlumun bir tokadı hayatımı değiştirdi…

Anlamadım, insan annesine tokat atar mı hiç?

Canım daha ufacıktı. Bir gün iş seyahatinden döndüm.oğluma sarıldım ve tokadı yedim.O zaman anladım ki hayatımda ters bir şeyler var. Ailemle daha çok vakit geçirmeliyim.

ÖNCE BEN DE DALGA GEÇTİM

Bastın istifayı…

Hemen hemen öyle oldu. Önce üç aylık izin aldım. Bu arada deli gibi spiritüel kitaplar okuyorum. O izin oldu 6 ay… Dönecek misin işe dediler…

Oysa çoktan ruhlara karışmışım diyorsun…

Hemen değil… O arada  Dr. Doreen Virtue’nun hayatını anlatan,melekler hakkında bir kitap verdi bana arkadaşımm.Frankfurt’ta okuyacak hiç Ingilizce kitabım kalmamıştı ben de öylesine başladım okumaya.Melek lafını duyunca çoğu insan gibi dalga geçtim önce…

Sen de mi Brütüs?

(gülüyor) Tabii “Yok devenin başı” dediğimi bile hatırlıyorum. O yüzden insanlar “Bu melekler de nereden çıktı” dedikleri zaman anlayabiliyorum onları. Ama ben kitabı okudukça içindekileri denemeye başladım

Neleri mesela?

Gözlerinizi kapatırsanız hissedebilirsiniz melekleri yazıyordu. Gözlerimi kapadım, bir elim göbeğimin üzerindeyken “Hissetmeye niyet ettim” dedim. Birden parmağım istem dışı oynadı.

Farkında olmadan sen oynatmış olmayasın?

Yok canım. Çok şaşırdım önce. Gözlerimi ovuşturup bir yere bakıyorum, hafif ışıklar, çizgi halinde melek silüetleri görüyorum. Sonra kitaptaki her şeyi bir bir denemeye başladım. “Madem öyle, isteyeyim de olsun bari” dedim

Ama önce dalga geçiyordum diyorsun

Tabii, hatta “Hadi bakalım bu da olsun” diyerek meydan okuyordum.Ama istediklerim arka arkaya gerçekleşmeye başlayınca bu işi araştırmaya karar verdim

Nasıl araştırılması yapılırmış ki bu konunun?

Melekler hakkında yazılmış kitapları okuduktan sonra Dr.Virtue’dan eğitim almaya karar verdim. Başlangıç eğitimi 1 haftalıktı. Çocuğumu eşime emanet edip aldım valizimi gittim Hawaii’ye.


17 BAŞ MELEK İLE ÇALIŞIYORUM

Ne öğrendin peki bir haftada?

Meleklerin mesajlarını almayı ve iletmeyi.

Yahu ben bir haftada cep telefonuyla mesaj atmayı öğrenemedim? Neyse 4 Büyük Melek var değil mi?

Kuran’da ve bütün Kutsal Kitaplarda dört büyük melekten bahsediliyor. Fakat onun dışında bizim ile çalışan pek çok Baş Melek var. Ben şu ana kadar aktif olarak on yedisi ile çalıştım.

17 mi? Gerçekten o kadar çok Melek var mı?


Dünyada yaşayan herkesin iki meleği olduğunu düşünürsen onlara hizmet eden meleklerin sayısını tahmin et

4 Büyük Melek’inkini biliyoruz da başmeleklerin gorevi ne peki?

Onlar da farklı konularda insanlara yardım etmek için buradalar.

Nasıl?

Çok basit. Bir şey iste ve olsun. Meleklerden istekte bulunduğumuz zaman önümüzdeki engelleri kaldırıyoruz. İmanın şartlarından biri Meleklere inanmak, Müslüman bir ülkede yaşadığımıza göre de onlara olan inancımız tam zaten

Sen Müslüman mısın?

Hayır,Museviyim ama bütün dinler aynı şeyi söylüyor. Allah’ın her şeye kadir olduğunu biliyoruz.

FUTBOLCUYA BİLE YARDIM EDEBİLİRLER

Meleklerden yardım istemek Allah’a şirk koşmak degil midir?

Hayır tam tersi. Zaten Melekleri yanımıza yollayan Allah. Meleklerle çalışarak Yaradan’a ve O’nun ışığına çok daha yakın oluyoruz,Allah’a dua edin, ama meleklerden de isteyin. Tabii insanlar ‘Allah’ım trafik çok sıkışık, şuracıkda bir park yeri olsun lütfen’ demez.

Sen diyor musun?

Eskiden demiyordum,ama şimdi diyorum. İster Allah’tan isteyin,ister meleklerden fark etmez.

Nişantaşı’nda park yeri bulamayınca meleklerden mi yardım isteyeceğim yani

Evet,“Ne olur meleklerim, şurada çok rahat bir yer bulayım” diyeceksin.

Otopark meleği var desene.Tövbe demek lazım gibi geldi birden. Diyelim bir öğrenci üniversite sınavlarına hazırlanıyor,ne yapsın da Meleklerden yardım alsın?

Her şeyden önce çalışacak

Çalışmadan melekler not vermez diyorsun. Diyelim ki çalıştılar… O zaman yardım var mı? Azıcık kopya filan?

Kopya filan yok. Ama “Yaa problem çözen başmelek, veya Başmelek Mikail, n’olur şu sorunun cevabını hatırlamamı sağla, cevabını bilmeme yardım et” diyebilirler.

Peki meleklerden yardım isterken "Hayatımı düzelt" diye bir genelleme yapabilir miyiz?

Meleklerin özgür irademize müdahale etme hakları yoktur. O yüzden spesifik bir şey için yardım istememiz gerekiyor. “Her zaman yardım edin” demek işe yaramaz.

Mesela bir futbolcu, maça çıkmadan önce meleğini çağırıp gol atabilir mi?

Kesinlikle denesin. Ben attım mesela…

Futbolculuğun da mı var?

Yok, oğlum ile maç yapıyordum. On yaşında velet sürekli bana gol atıyor. Ona çaktırmadan “Başmelek Cebrail bir gol atayım yaa” dedim. Ve attım (gülüyor)

BANA DELİ DİYENLERE CEVABIM…

Bunları söyleyince de hiç kimse inanmayacak sana…

İnanmasınlar ama bir denesinler. Belki başta saçma geliyor. Ama bilim de önce denemez mi? Deneyin, olmazsa çöpe atarsınız, olursa devam edersiniz.Ama mümkünse çöpe atmak yerine geri dönüşüm kutusuna koyun Bana deli diyenlere en güzel cevap bu.

Peki neden inanalım sana?

İstemiyorsanız inanmayın. Kendinize uyan başka bir şey bulun. Ama benim bu konudaki kitabımın hiç reklamı olmadan yüz bin satmasının bir nedeni var herhalde.

Peki herkesin farklı melekleri mi var?

Her insanın kendine özel iki meleği vardır. Ama yakın çalıştığınız Baş Melekler de olabilir. Mesela yazarlara ilham veren Cebrail’dir. Ben hep onunla çalışırım.

MELEKLER PİYANGO NUMARALIRINI SÖYLER Mİ?

“Melek dediğimiz aslında kendi iç sesimiz” demişsin kitabında…

Evet… Meleklerin sesi sevginin sesidir. Işığın yolunu gösterir. Ego ise tam tersi

Ego, şeytan mı yani?

Şeytan diyebiliriz, ya da onun türevi.

Meleklerden iyi şeyler istiyoruz da, kötülük de talep edebilir miyiz?

Hayır. Melekler Allah’ın sözüne tabiidir. Yaradandan kötülük talep edemezsin.

O zaman iyi bir şeyler dileyelim. Ben şimdi Başmeleğimi çağırıp “Bu hafta bana çok para lazım, piyangoda çıkacak numaraları söyle” desem.

Meleklerden bir şey isterken uymamız gereken bir kural var. Mesela para istiyorsunuz. “Bir yerden gelsin, nereden olursa olsun” diyeceksiniz.Bereketi isteyin ve oluruna bırakın.

O zaman piyango bileti için para harcamaya da gerek yok…

Yok tabii.. İsteyin ve yolundan çekilin. En büyük hata, ‘bu iş hayatta olmaz’ demektir. Bunu dediğimiz zaman kendi kendinizi engelliyorsunuz.

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN ÇARE: BAŞMELEK RAFAEL

Para konusunda hangi melekten yardım isteyebiliriz mesela?

Başmelek Ariel bereket konusunda yardımcı olur. Ayrıca Başmelek Mikail’e de her konuda başvurabilirsin.

Peki ya göbeğimi eritmek için?

Güzelliğin başmeleği Cofiel ile çalışman lazım. Ona "Sadece bana faydalı besinleri isteyeyim" derseniz bakmışsın ki bütün gün abur cubur yememişsin, çünkü canın istememiş

Bunu kesin deneyeceğim, ya sigara?

Rafael’in anlamı Allah’ın iyileştirici elidir. Başmelek Rafael (Kur’an’daki adıyla İsrafil) ile "sağlıklı olmak istiyorum" diye çalışırsan sigarayı rahatça bırakabilecegini görürsün.


Diyelim ki hayatımın aşkını arıyorum. Ne yapmalıyım?

Başmelek Şamuel’den yardım istemelisin. Ama Şamuel’in şöyle bir mesajı var: ”Hayalinizdeki insanı önce kendiniz yaratın, onun tüm özelliklerini hayal edin, sonra bana gelin…”


BANA HAYATIMIN AŞKINI GETİR ŞAMUEL…

Huyu şöyle olsun, boyu böyle olsun filan mı diyecegiz yani…

Evet, sonra da “Getir onu bana Şamuel” diyeceksin…

Şıp diye karşında hayatının aşkı diyorsun…

Ona sen karar veremezsin. “Altı ay geçti, hala gelmedi” demek falan yok. İmam-ı Rabbani Hazretleri “Allah, vermeyeceğini istetmez” demiş. Kalbinde o istek varsa o gelecek, sen hiç merak etme.

Aşkta bekleriz de sağlık konusunda o kadar zamanımız olmayabilir. Ölür gideriz…

Kuran’daki adı ile İsrafil ya da İngilizce adı ile Rafael, sağlıkta  bize yardımcı olan Başmelek’tir. Hepimizin avuçlarında müthiş bir şifa enerjisi var. Rafael’e ‘Lütfen ellerimdeki şifa ışığını şu insana yolla” diyebilirsiniz.

Benim en büyük sorunum baş ağrılarım bu aralar...

“Rafael ne olur hemen gel ve başımın ağrımasını geçir…” diyeceksin

Aslında hiç de zor değilmiş. Ameliyat öncesi de şart herhalde Baş Meleklerden yardım istemek

Eğer siz veya bir başkası narkoz alacaksa Başmelek Mikail’den bu süre içinde her zaman yanınızda olmasını ve kalkanı ile sizi veya sevdiklerinizi korumasını isteyebilirsiniz. "Kalkan" diye düşünmeniz, bunu imgelemeniz yeterli

                        RUH ÇAĞIRMAK ÇOK TEHLİKELİ

Bir de ruh çağırma olaylarını çok merak ederim. “Ey ruh geldinse masaya vur” dedin mi hiç?

(gülüyor) Hayır ama çocukken bir olay yaşamıştım. O zaman ruh çağırmak modaydı. Teyzem bizi masaya oturttu. Önce abim kalemi eline aldı ama kalemde hiçbir hareket yok. . Ben kalemi alınca birden bütün kolum tutuldu.




Neden?

Ruhun etkisi. Çok korktum. Ne yaptığımı bilmiyordum. Ruh çağırmayı kimseye tavsiye etmiyorum.

Ne tehlikesi var?

Kimin geleceğini bilemezsin.Bu tarz çalışmaları yapıp da gerçekten çok kötü enerjiler ile karşılaşanlar var.

CEM YILMAZ’IN ŞAHANE MİSAFİRLERİ

Gülmezsen bir şey soracağım,Cem Yılmaz’ın ‘Şahane Misafir’indeki ruhları nasıl açıklıyorsun?

Zaten ben de onlara ‘İstenmeyen Misafirler’ dedim kitapta. Rehber ruhlar ve aydınlanmış üstatlar gercekten bize yolculuğumuzda yardımcı olur. Ama bir de yakınımızda hatta enerji alanımızda barınan artık yaşamayan insanlar var. Bunlar öldükten sonra ışığa gidemeyen, aslında kaybolmuş insanlar.



Aydınlanmış üstatlar ne demek?

Melekler, rehber ruhlar ve başmeleklerin dışında Mevlana, İsa, Meryem Ana gibi bu dünyada yaşamış olan kişiler de bizimle çalışabiliyorlar

Bunlar ve rehber ruhların dışındakilerin ne zararı var ki?

Hayatımızı çok kötü etkiliyorlar. Mesela çok neşeli bir insansınız, birden kendinizi depresif veya saldırgan bulabiliyorsunuz. Kendinizi sebepsiz kötü hissedersiniz. Tabii ara ara kendinizi kötü hissetmenizin sebebi sadece bu ruhlar değil

Ne peki?

Hayatımızda tekrar tekrar yaşadığımız, tıkanıp kaldığımız durumlar,anlam veremedigimiz davranışlarımız geçmişten kaynaklanan konulardır. Bu unsurlar bizi istem dışı ’yönetir’. Aynen bir virüsün bilgisayarın düzgün çalışmasını etkileyip yönlendirdiği gibi. Yaşamınızda yüzlerin değişip konu ve problemlerin aynı kalması bu durumda olduğunuzu gösterir

Nasıl üstümüze yapışmış bu ‘geçmişten gelen’virüsler pardon unsurlar?

Bunun hakkında en çok tartışılan 3 teori var. Birincisi reenkarnasyonla ilgili, eğer bu bizim ilk yaşamımız değilse, geçmişteki yaşamlardan üzerimizde kalan bazı konular olabilir. İkincisi bilinçaltımızdaki kayıtların, kolektif bilinç dediğimiz,insanlık olarak hepimizin kayıtlarının bulunduğu ana havuzdan payımıza  düşen parçaları olduğu

Üçüncüsü?

Üçüncü teori ise bilinçaltı kayıtlarının bize atalarımızdan miras kaldığı, yani genlerimizde bu kayıtların kodlarının olması. Aslında birkaç teori daha var ama konunun nereden geldiği bence önemli değil. Kabul etmemiz gereken tek şey bir şekilde nedenini bilmediğimiz ama hayatımızı yöneten,bazen zorlaştıran kalıpların olduğu.

HER GÜN KENDİNİZİ VAKUMLAMALISINIZ

Bu bir pazar röportajı,biraz somut örnekler versen

Mesela ben eskiden bana hakkım olan bir para bile uzatıldığında "Yok yok, bu seferlik kalsın" deyiverirdim. Belki de geçmiş yaşamımda birini iyileştirdikten sonra para kabul ettiği icin aforoz edilmiş bir rahibeydim. Ya da öylesine bir yerlerden bilinçaltıma yerleşmiş kayıttı bu, bu kaydın nereden geldiğinin önemi yok.

Ne yapmalı peki?

Geçmişten gelen bu kayıtlara ulaşıp onları şifalandırabilirsiniz.. Bu olayların farkına vardıktan sonra onları şifalandırırsanız hayatınızda büyükk yüklerden kurtulmuş olursunuz.Geçmişinizi şifalandırıyorsunuz yani. Korkular, tekrar tekrar yaşanan kalıplar geçmişten geliyor. Bir kez o kalıbı sildin mi, bu ‘virüsler’ gidiyor ve bir daha da gelmiyor.

Bir de vakumlama diye bir şeyden söz ediyorsun, o nedir?

Her gün etraftaki negatif enerjiden kendimizi arındırmaktır “vakumlama”. Hani biri sana dert yanar da, sonrasında bir bakmışsın tüm enerjin bitmiş… İşte o anda seninle onun arasında, enerjini alan kordon bağları oluşuyor. Başmelek Mikail yardımıyla, kendi enerjimizi temiz tutup, bu sağlıksız bağları kesmek gerekiyor.

Elektrik süpürgesi misali anladığım kadarıyla? Ama ev ertesi gün yine kirleniyor...

Haklısın, hayatımız da aynı şekilde, O yüzden her gün kendimizi vakumlamak ve bağları kesmek gerekli

Her gün mü?

Tabii, hatta sabah ve akşam yapılmalı. Çünkü gün içinde bilerek veya bilmeyerek farklı duygu ve düşünceleri içimize çekiyoruz. Başmelekler onlardan istemedikçe bize yardım etmezler. O yüzden duş alır gibi her gün kendimizi arındırmalıyız.

Geçmişimizi şifalandırmamız gerektiğini nasıl anlayabiliriz?

“Yeter artık ben tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum" diyecek noktaya geldiyseniz şifalanma zamanı gelmiştir.Hatırlaman gereken en önemli şey şu; Allah vermeyeceğini istetmez


ÖLÜLERLE İLETİŞİME GEÇMEK BAZEN YARARLI

Ruhlara geri dönmek istiyorum bu ‘istenmeyen misafirler’ neden etrafımızda dolaşıyorlar da ait oldukları yere gitmiyorlar?

Birçok farklı nedeni var tabi. Bazıları öldükten sonra ‘Benim eşim bensiz ne yapar’deyip kalabiliyor. Bazen de bu dünyadakiler bilmeden tutuyor onları…

O nasıl oluyor?

Mesela ‘babam zamansız gitti’ diye üzülüp bilmeden ve istemeden tutabilirisiniz onu burada. O yüzden ölen insanlarla bağlarımızı sevgiyle koparmalıyız. Onlarla helalleşip ışığa yollayın,. Benim tavsiyem Baş Melek Mikail ve onun yardımcılarını çağırın ve bu güzel melekten o ruhları ışığa götürmeleri konusunda yardım isteyin.

Bazen evde tek başıma otururken köpeğim Buz sanki biri varmış gibi bir noktaya bakıp havlamaya başlıyor, Şahane Misafirleri görüyor olmasın?

Aynen öyle, hayvanlar ve ufak çocuklar enerji alanımızdaki bu istenmeyen ruhları görebilirler.

Korkunç varlıklar mı bu ruhlar?Köpek çıldırıyor böyle durumlarda, çocuklar da korkuyordur herhalde

Aslında değiller. Ama düşün ki bir sabah uyandın, yürüyorsun, herkesi görüyorsun, ama kimse seni görmüyor. Çaresizce dolanıp dururken birden küçük bir çocuk seninle göz göze geliyor. Sonunda birinin seni görebildiğini anladığın an kim bilir nasıl bir panik halinde tepki verirsin değil mi? İşte o çocuklar ve hayvanlar da bu ruhların telaşından korkuyorlar

Ölülerle iletişime geçmek konusunda ne düşünüyorsun?

Bu mümkün. Eğer şifa niyetine yapılacaksa gerekli bile. Ama ruh çağırmak daha önce belirttiğim gibi çok tehlikeli. Işığa gitmemiş, kötü enerji taşıyan bir sürü ruh var.

Medyum sertifikan olduğu doğru mu? Harry Potter’ın okulundan falan mı alınıyor bu?

(gülüyor)Charles ve Dr. Doreen Virtue’dan onun da eğitimini aldım.… Medyumluk melekler aracılığı ile ölü insanlarla iletişim kurma yöntemi aslında. Ama o konuda çalışmıyorum.

Ölülerle iletişim kurmak… Biraz korkunç geliyor kulağa. Neden o konuda çalışmıyorsun?

Çünkü meleklerle çalışmak ve insanlara bunu öğretmek yaşam amacım.

MELEKLER İŞ DÜNYASININ HİZMETİNDE

Madem ki melekler bize spesifik şeylerde yardımcı oluyor, onları iş dünyasında da kullanabilir miyiz?

Tabi, mesela satışlar da dahil olmak üzere pek çok konuda yardım isteyebilirsiniz. Ben bunu eski şirketimde bizzat denedim. Özel bir şirkette pazarlamanın başındaydım “Lütfen ekim ayının satışlarını uçurun” dedim…

Uçtu mu satışlar peki?

Gerçekten patladı…. Üstelik rakip şirketin satışları filan da düşsün demedim.

O zaman sen de CEO’lara filan bunun eğitimini ver, şirketlere danışmanlık yap…

Bu da planlarımın arasında zaten. Onlara meleklerle yaşamayı öğreteceğim. İş dünyasında iki ayrı konu var. Biri demin anlattığım gibi satışlar gibi konularda meleklerden yardım istemek. Diğeri duygusal zekayı geliştirebilmek

Normal zekamdan şüpheliyim, bir de duygusal zeka çıkarıyorsun ortaya…

Bu çok farklı bir şey.  Harvard Business Review’da yayınlanan bir makale var. ‘Vasat bir lider olmak istiyorsanız IQ yeterli ama muhteşem bir lider olmak istiyorsanız EQ da çok önemli’ diyor.

Ne ola ki bu EQ?

EQ dediğimiz, aslında kendi ve etrafımızdaki insanların enerjilerini okuyabilmek. Sonra da ortamı yönetmek. İşte bunu veriyor melekler. O insanı ve ortamı rahatça okuyabiliyorsunuz. Ne yapmanız konusunda da içsesinizi dinleyebiliyorsunuz. İş adamlarına bunun da dersini vereceğim.

FALCILAR KADERLERİMİZİ KODLUYOR


O zaman son bir soru; fala inanıyor musun?

Geleceği bizim yarattığımıza inanıyorum. Üstelik bir parçasını değil, her şeyini. Tabii ki kader var. Ama ölüm, evlilik gibi ana dönemeçlerin dışında geleceğimizdeki her şeyi biz yaratırız.

Ara yollar da var yani, sadece ana yollar değil?

Ara yollar hayatımızın en büyük parçasıdır aslında. Ana yola giden tali kaderi kendimiz belirliyoruz. Ama fal dediğimiz olay da aslında tali kader. Falcıya gittiğiniz zaman o egoyu da dinleyebilir, melekleri de.

Yani sen falcılardan uzak durun diyorsun…

Evet. Falcıya gitmeyin çünkü egoyu dinlerse ve siz ona inanırsanız o geleceği yaratırsınız. Çünkü falcılar kaderimizi kodluyor. Fal bakan insanlar gerçekten melekleri dillendiriyorsa sorun yok ama falcının kendisi bile bunu bilemeyebilir.  Hatta bazen iyi niyetli olsa bile melekleri dinlemiyordur farkına varmadan.


 İzzet Çapa