Abone Ol

Bakanın namaz paylaşımına CHP'li Emir'den çarpıcı yanıt

CHP milletvekili Murat Emir, Bakan Selçuk'un sosyal medyadan engelli vatandaşın namaz kılarken paylaştığı fotoğrafa tepki gösterdi. Emir, kişinin kullandığı protezin tanesinin 8 bin Euro iken SGK'nın ödediği desteğin ise protez başına 12 bin TL olduğunu belirtti.

Bakanın namaz paylaşımına CHP'li Emir'den çarpıcı yanıt

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya hesabından engelli bir vatandaşın görüntüsünü "İman her engeli aşar" sözleriyle paylaştı.

CHP'li Emir, Selçuk'un paylaştığı kişinin kullandığı protezin tanesinin 8 bin Euro iken SGK'nın ödediği desteğin ise protez başına 12 bin TL olduğunu belirterek tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ayasofya Camii'nde namaz kılan engelli bir vatandaşın görüntüsünü "İman her engeli aşar" sözleriyle paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a rakamlarla yanıt verdi.

Twitter hesabından Selçuk'a yanıt veren Emir, iki bacağında da protez bulunan vatandaşın kullandığı bir protezin tanesinin yaklaşık 8 bin Euro olduğunu belirterek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yıllardır güncellemediği destek ücretlerine dikkat çekti.

Emir, "Paylaştığınız kişinin kullandığı protezin tanesi 8 bin Euro. SGK'nın ödediği destek ise protez başına 12 bin TL. Yani vatandaşın engelini aşması için 60 bin TL'ye de ihtiyacı var" ifadesini kullandı. Emir, Bakan Selçuk'a "Sahi, SGK'nın yıllardır güncellemediği destek ücretleri konusunda bir çalışmanız var mı?" sorusunu yöneltti.

Bakanın namaz paylaşımına CHP'li Emir'den çarpıcı yanıt - Resim: 1