Abone Ol

Bakan Varank: Hayvan aşısı ürettiysek, insan aşısı da...

Türkiye’nin aşı üretim tesisi olmadığına ilişkin sözlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; “Eğer bir tesis hayvan aşısı üretebiliyorsa, Sağlık Bakanlığı denetiminden geçerek insan aşısı da üretebilir” dedi.

Bakan Varank: Hayvan aşısı ürettiysek, insan aşısı da...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından katılımcılara seslendi.

Türkiye’nin aşı üretim tesisi olmadığına ilişkin sözlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Varank, ‘bu yönde yapılan açıklamaların iyi niyetli olmadığını’ savundı.

Resmi Gazete’de yayımlanan bir yönetmelikle veteriner tıbbi ürün üretim yeri izni verilmiş yerlerde uygun formda ve sınıfta tıbbi ürünlerinin üretilmesinin mümkün olduğunu dile getiren Bakan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dünya standartlarında üretim altyapılarımız var

"Eğer bir tesis hayvan aşısı üretebiliyorsa, Sağlık Bakanlığı denetiminden geçerek insan aşısı da üretebilir. Ülkemizde hayvan sağlığı aşıları Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları tarafından üretiliyor. Hayvan aşıları alanında oldukça güçlü, yetkin ve dünya standartlarında üretim altyapılarımız var. Bu altyapılar, uygun tedbirler alınarak çok hızlı bir şekilde viral insan aşısı üretimi de gerçekleştirebilir. Dolayısıyla ülkemizin aşı üretimi potansiyeli ve tesisi olmadığı yönündeki yorumlar gerçeği yansıtmıyor.”