Abone Ol

Bakan Soylu'ya sosyal medyada #rakıfestivali tepkisi

Adanalılar, gelenek ve göreneklere uygun olmadığı için yasaklandığı söylenen festivale rakı içerek tepki gösterdi.

Soylu'ya sosyal medyada #rakıfestivali tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanveli Özgür Özel'in Adana'da yasaklanan Kebap ve Şalgam Festivali hakkındaki sorusu üzerine "Adana Valiliği geçen yıl da yasak koydu, bu yıl da yasak koydu. Ne geleneklerimizde, göreneklerimizde, ananelerimizde ne de herhangi bir durumla örtüşebilir değildir"  açıklamasında bulundu. Bakan Soylu'nun sözleri üzerine "Rakı Festivali" Twitter gündeminde ilk sıraya yükseldi.

İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada "Eğer bahsedilen Rakı Festivali ise bu Rakı Festivali'ne Adana Valiliği geçen yıl da yasak koydu, bu yıl da yasak koydu. Ne geleneklerimizde, göreneklerimizde, ananelerimizde ne de herhangi bir durumla örtüşebilir değildir. Ama yasak konulduktan sonra, eğer mesele Kebap ve Şalgam Festivali'ne dönmüşse onu bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklamasının ardından, sosyal medya kullanıcıları rakı içerken ve gelenek göreneklerle ilgili olarak paylaşım başladı.

Bakan Soylu'ya sosyal medyada #rakıfestivali tepkisi - Resim: 1

Bakan Soylu'ya sosyal medyada #rakıfestivali tepkisi - Resim: 2

Adana'da halkın rakı içtiği yerlerin çevresinde güvenlik  önlemi alınırken, diğer şehirler yaşayan insanlar da duruma rakı içerek ve paylaşımlarıyla destek verdi.

Tepkilerle beraber, "Rakı Festivali" Twitter ve Ekşi Sözlük gibi platformlarda gündem oldu.

Ekşi Sözlük'te gündem: Rakı Festivali geleneklerimize uygun değil

Ekşi Sözlük'te sabah saatlerinde açılan "Rakı Festivali geleneklerimize uygun değil" başlığı 4 saat içerisinde 85 entry yazılarak gündeme taşındı.

Schweizko adlı kullanıcı, girdiği entryde "adana'da kendi kendine bir festival oluşuyor ne güzel. bunu turizme çevirip dünya'ya ilk rakıyı, sonra adana ve türkiye'yi tanıtma fırsatı ayağımıza gelmişken bunları tek tek tepiyoruz. gerçekten çok enteresan, ben anlayamıyorum" dedi.