Abone Ol

Bakan Nebati'den Şok Eden İddia: 5-6 Liraya Düşecek

Bakan Nebati'den ilginç bir Erdoğan İddiası geldi. Mustafa Balbay, Nebati'nin Erdoğan'a GES'le KKM'den daha iyi bir çıkış yakalanacağını söylediği bilgisini verdi.

Bakan Nebati'den Şok  Eden İddia: 5-6 Liraya Düşecek

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gelire endeksli senetle (GES) birlikte doların 5-6 lira düşeceğini söylediği bilgisini paylaştı.

Balbay'ın köşesinde aktardığı bilgilere göre Bakan Nebati Erdoğan'a "Efendim GES’le kur korumalı mevduat (KKM) sisteminden daha büyük bir çıkış yakalayacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) gibi köklü kuruluşlarımıza endeksli olacak GES’le dolar 5-6 lira birden düşecek. İklim değişecek. Bize güven artacak. Devamında benzer yöntemlerle sonbahara son derece olumlu bir havada gireceğiz!" dedi.

Balbay yaptığı değerlendirmede ise "Nebati bunları Saray’a söylerken elbette yanında değildik. O çevrede haber kaynaklarımız da yok. Ancak bize kadar ulaşan bilgiler bu yönde. Nebati bu kadar emin konuşunca “bir kez daha söyle” demişler, “gerçekten dolar 5-6 lira düşer mi?” Öyle anlaşıyor ki Nebati hem ağzını açmış hem gözlerini..." ifadelerini kullandı.