Abone Ol

Bakan Nebati Habertürk Yazarını İşten mi Attırdı?

Gazeteci Mehmet Yılmaz, T24'deki bugünkü yazısında Nureddin Nebati ile yaptığı söyleşi sonrası yazı yayınlamayan Sevilay Yılman'a ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Bakan Nebati Habertürk Yazarını İşten mi Attırdı?

T24 yazarı Mehmet Yılmaz, Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın, 13 Aralık’ta yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile gerçekleştirdiği röportaj sonrasında yazı yayınlamamasına ilişkin çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, Sevilay Yılman'a verdiği demeçte yer alan, "Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer..." ifadeleri tepki toplamıştı.

Habertürk'ün diğer bir yazarı Fatih Altaylı, 13 Aralık'ta yayımlanan söyleşi için Sevilay Yılman ve Nureddin Nebati arasında geçen diyaloğun bir röportaj olmadığını, sözlerinin de izni alınmadan yayımlandığını öne sürmüştü. Altaylı'nın yazısı kısa sürede kaldırılmıştı.

NEBATİ, SEVİLAY YILMAN'I İŞİNDEN Mİ ETTİ?

T24 yazarı Mehmet Yılmaz, söz konusu yazı sonrası yazı yayınlamayan Sevilay Yılman'a ilişkin bugünkü yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Mehmet Yılmaz, " Bakan, göreve yeni başladığında Habertürk'ten Sevilay Yılman'a "eve boynu bükük dönemem" demişti. Böyle giderse eve dönecek yolu da bulamaz, ben uyarmış olayım. Tesadüf değil tabii, Yılman da o günden beri (13 Aralık 2021) ortada yok. Belli ki gazetecileri işten attırmak, diline sahip olup abuk sabuk konuşmamaktan daha kolay." yazarak Sevilay Yılman'ın Nureddin Nebati tarafından işten attırıldığını öne sürdü