Abone Ol

Bakan Nebati Canlı Yayında Kendisini Eleştiren Özgür Demirtaş'ı Hedef Aldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında kendisini eleştiren akademisyenlere yönelik sert ifadeler kullandı.

Bakan Nebati Canlı Yayında Kendisini Eleştiren Özgür Demirtaş'ı Hedef Aldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programına konuk oldu.

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı, enflasyon oranları ve faizlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Nebati konuşmasının önemli bir bölümünü de kendisini sosyal medyada sıkça eleştiren Prof. Özgür Demirtaş'a ayırdı.

BAKAN NEBATİ'NİN ÇOK KONUŞULAN SÖZLERİ


Nebati'nin geçtiğimiz hafta içinde Türkiye'nin yeni ekonomi modelinden söz ederken kurduğu şu ifadeler hem sosyal medyada hem ana akım medyada gündem olmuştu;

"Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır."


DEMİRTAŞ'IN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ

Bakan'ın bu sözlerinin ardından Prof. Özgür Demirtaş yaklaşık 4.5 milyon takipçili Twitter adresinden, "Allah Allah" paylaşımında bulunmuştu. Demirtaş daha sonra bir paylaşım daha yaparak, "İki gündür Epistemolojik olarak hayattan koptum, STAR WARS izliyorum. Obi Wan gibi Jedi gelmez vallahi." demişti.

Özgür Demirtaş’tan Bakan Nebati’nin sözlerine olay yorum! Kayıtsız kalamadı…Ekonomi
BAKAN'DAN CANLI YAYINDA SERT SÖZLER

Bakan Nebati katıldığı canlı yayında Özgür Demirtaş için şu ifadeleri kullandı:

“Bilimsel bir toplantıydı. Akademik bilimsel bir toplantıda konuşacağınız format, doğaldır ki eğer sizin de bir akademik bir unvanınız varsa o dille olması lazım. Bunun başka türlüsü olamaz. Ben doktor unvanını kullanıyorum, bunun için çok çaba sarf ettim. Resmi olarak akademisyenim. Ben doçentlik unvanını kullanmıyorum. Bunu yadsıyamazsınız. Üniversitede üniversite hocası gibi, akademisyenle akademisyen gibi, gazeteciyle gazetecinin anlayacağı gibi, vatandaşla da herkesin anlayacağı gibi konuşurum. Burada beni üzen şu. Akademisyenlerin tweetleri. Bir defa bunlar, ben niye orada yokum diye sorgulamaları gerekiyordu. Ama sorgulamıyorlar.