Abone Ol

Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun Önerilerini Dinlemiyor

Kulis bilgilerine göre Bilim Kurulu üyeleri yaklaşık iki aydır bazı meslek grupları için Covid-19 aşısının zorunlu olması gerektiğini belirtmesine rağmen Bakan Fahrettin Koca ise aksini savunmaya devam ediyor.

Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun Önerilerini Dinlemiyor

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, günlük vaka sayıları uzun bir süredir 25 bini üzerinde seyrediyor. Günlük ölüm sayıları da uzun bir süredir 200’ün civarında seyrediyor. Önceki akşam açıklanan verilere göre ise 193 yurttaş yaşamını yitirirken 26 bin 145 yurttaşın testi ise pozitif çıktı.

BirGün’ün edindiği kulis bilgilerine göre, Bilim Kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu son yaklaşık iki aydır sağlık çalışanları, eğitim emekçileri ve toplu taşıma şoförleri gibi birçok meslek grubu için Covid-19 aşısının zorunlu olmasını önermeye devam ediyor. Bilim Kurulu Üyeleri, birçok ülkenin aşının bazı meslek grupları için zorunlu olduğunu da belirtiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Bilim Kurulu üyelerine, “İkna ederek aşılamanın daha doğru olacağı” yanıtını veriyor ve Sağlık Bakanlığı da zorunlu aşı yerine aşıya özendirecek politikalar uygulamaya çalışıyor.

HAMİLELER DE GÜNDEME GELDİ

Hamilelerin aşı oranının çok düşük olduğuna ve koronavirüs kaynaklı hamile ölümlerine dikkat çeken Bilim Kurulu üyeleri, hamilelerin aşı oranının arttırılması için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konu da pasif kaldığını da belirtti. Bilim Kurulu üyeleri, Sağlık Bakanlığı’nın aşı tereddüdü olanlar için de pasif kaldığı eleştirilerini de yine son toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti. Bakan ise Bilim Kurulu üyelerinin eleştirilerini haklı buldu.