Abone Ol

Bakan Karaismailoğlu Sel Bölgesinde: Seferberlik Var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk olarak İkizdere’de karayolları şantiyesine giderek, devam eden tünel çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Karaismailoğlu Sel Bölgesinde: Seferberlik Var

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Karaismailoğlu, yapılan tünellerin Rize’den Erzurum’a önemli bir koridor olduğunu söyledi.

Rize’de yaşanan sel felaketinin ardından günlerdir bölgede olduklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık 10 gün önce Rize’de sel afeti oldu. O günden bu yana buralardayız. Devamında da Arhavi’de sel ve su baskınları oldu. İnşallah bu yağmurlarla bu afeti bir daha görmemek üzere bölgede önemli çalışmalarımız var. Bütün bakanlıklarımız ve kurumlarımızla birlikte afetin izlerini ortadan kaldırmak için çok yoğun bir çalışma var. Adeta bir seferberlik var burada.

İlk toplantımızı İkizdere tünellerinde yaptık. İyidere ve İkizdere tünellerinde artık son aşamaya geldik. Önümüzdeki günler de açmayı planlıyoruz. Bu yol İyidere’den başlayıp Erzurum’a kadar devam eden önemli bir koridor. Ovit Tüneli’nin yapılması ve devamındaki Kırık Tüneli’ndeki çalışmalar devam ediyor. Güney’de de İkizdere Tünellerinin bitirilmesiyle beraber bölge de de yaklaşık 50 kilometreye varan kısaltma olacak.''

(ANKA)