Abone Ol

Bakan Eşi Bir Koli Yumurta İçin Makam Aracını Ankara'dan İzmir'e Yolladı

Ankara kulislerinde, yalnızca bir koli yumurtayı getirtmek için bakanlıktan kendisine tahsis edilen araca Ankara İzmir Çeşme arası sefer yaptırtan bakanın eşi konuşuluyor.

Bakan Eşi Bir Koli Yumurta İçin Makam Aracını Ankara'dan İzmir'e Yolladı

Kendisine tahsis edilen kamu aracı ile Ankara’da özel olarak baktırdığı özel tavukların yumurtasını tatil için gittiği Çeşme’deki otele taşıttırdığı ileri sürülen bakan eşi kim?

Kamuda israfın önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında genelge yayınlanırken, Ankara’nın derin kulislerine düşen bir iddia kamuda bu tedbirlere uyulmadığı gibi israfta artık sınır tanınmadığını ortaya koydu. Bakanlıklardaki araç saltanatına hiçbir şekilde taviz verilmezken, bakanların şoföründen tutun da danışmanlarına kadar makam aracı tahsis edilmeye devam ediliyor.

Milli gazeteden Sadettin İnan’ın haberine göre, özellikle Ankara kulislerine düşen bir iddia, kamuda israfın korkunç boyutlara çıktığını gözler önüne serdi. Bir bakan eşinin tatil yaptığı İzmir Çeşme’ye, Ankara’dan organik olduğu gerekçesiyle bakanlıktan kendisine tahsis edilen araçla bir koli yumurta getirttiğine yönelik iddialar, yaşanan keyfiyeti ve israfın boyutunu ortaya koydu.

ANKARA BU İDDİA İLE ÇALKALANIYOR!

Ankara’nın derin kulisleri bu bir koli organik yumurta iddiasıyla çalkalanırken, yumurtayı götüren kamu aracının tarih, plaka ve güzergâh bilgilerine kadar konuşulması ise dikkat çekiyor.

Ankara’da kapalı kapılar ardında konuşulan bu iddiaya göre, Ankara’da özel olarak bakılan 15-20 tavuğu bulunan bakan eşinin, organik olduğu için sadece bu tavuklardan olan yumurtaları ailesiyle birlikte tükettiği ifade ediliyor. Yaz tatili için İzmir Çeşme’ye giden bakan eşinin giderken yanında götürdüğü bu özel yumurtaların tükenmesinden mi yoksa giderken bu özel yumurtaları götürmeyi unutmasından mı burası bilinmiyor ancak kendisi tatil bölgesindeyken sadece bir koli yumurta taşıması için kendisine tahsis edilen kamu aracının Ankara’dan İzmir Çeşme’ye sefer yaptığı iddia ediliyor.

Tabii bu iddia, duyanları; ‘bu kadar da olamaz’ diyerek hayretler içerisinde bırakırken, iddia sahiplerinin bunun belgeli ve kayıtlı olduğunu söylemesi ise yaşanan fecaati ortaya koyuyor.