Abone Ol

Bakan Bolat'tan İsrail'e yaptırım açıklaması: Yeni adımlar gelebilir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu. 54 başlıkta ürünün ihracatına geçici bir sınırlama getirdik. Bu kısıtlama yapılırken temel ihtiyaçlar kapsam dışı bırakıldı. Gıda, ilaç gibi. Ama gelişmelere göre gerekli değerlendirmeler yapılır" dedi.

Bakan Bolat'tan İsrail'e yaptırım açıklaması: Yeni adımlar gelebilir

 "Sadece turistik uçuşlara uçak yakıtı sağladık" diyen Bolat, "Yalan haberlerin kaynağı İsrail istihbaratı. Türkiye'nin Gazze sahip çıkmasını itibarsızlaştırmak istiyorlar" diye konuştu.

TRT Haber'e konuk olan Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlamasıyla ilgili soruları yanıtladı.

"54 başlıkta ürünün ihracatına geçici bir sınırlama getirdik" diyen Bolat, "Netanyahu hükümetine kuvvetli bir mesaj vermiş olduk. Bu bir uyarıdır, bir zorlamadır. Bizim için önemli olan, Gazzelilere zulmün sona erdirilmesi" ifadelerini kullandı.


"Kısıtlama yapılırken temel ihtiyaçlar kapsam dışı bırakıldı"
İsrail'in ateşkes ilan etmezse gıda ürünlerini de içeren bir boykot söz konusu olur mu? sorusuna da yanıt veren Bolat, "Bu kısıtlama yapılırken temel ihtiyaçlar kapsam dışı bırakıldı. Gıda, ilaç gibi… Ama gelişmelere göre gerekli değerlendirmeler yapılır" dedi.

"Sadece turistik uçuşlara uçak yakıtı sağladık"
Bakanlığın yayınladığı İsrail'e ihracat kısıtlaması listesinde 'uçak benzini-jet yakıtı' da yer alıyordu. İsrail savaş uçaklarına jet yakıtının Türkiye'den gittiği iddiasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, "Jet yakıtı satılıyor iddiası iftiradır. Sadece turistik uçuşlara uçak yakıtı sağladık. Yalan haberlerin kaynağı İsrail istihbaratı. Türkiye'nin Gazze sahip çıkmasını itibarsızlaştırmak istiyorlar" diye konuştu.