Abone Ol

Baja Troia Türkiye 2022 Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul Off-Road Kulübü tarafından düzenlenen ve 2022 yılı takviminde FIA tarafından Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası BAJA TROIA TÜRKİYE’de hazırlıklarIarı son hız sürüyor.

Baja Troia Türkiye 2022 Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

EETTS / Doğu Avrupa Off-Road Serisi’nin bir ayağı olarak organize edilen BAJA TROIA TÜRKİYE, 22-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’nin görsel ve tarihi zenginlikleri içinde hazırlanan muhteşem etaplarla start alacak. İSOFF Uluslararası Otomobil Sporları alanında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için Çanakkale bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yarışın startına haftalar kala etap çalışmaları tamamlandı.

ETAPLAR

4 gün sürecek yarış, Sıralama Turlarının ardından, Çanakkale Truva Atının önünden Seremonik Start ile başlayacak. Sonraki 3 gün içinde Bayramiç, Terziler, Kuşçayırı, Karapınar ve Salihler köyleri çevresinde 550 km uzunluğunda toplam 8 Özel Etap koşulacak. Etapların içinde Çanakkale Merkezde hazırlanan 3 Super Stage Seyirci Etabı da yer alacak. Yarışın toplam etap uzunluğu 900 km olacak. Yaklaşık 6 km uzunluğundaki Seyirci Etabında aynı çizgiden ve aynı anda start alan iki yarış aracı, bir köprü geçişi ile birleşen “8” biçimindeki ikiz parkurları tamamlayıp finiş noktasına en kısa zamanda gelmeyi hedefliyorlar.

YARIŞ BRANŞLAR

Baja Troia Türkiye 2022’de Ralli Klasmanı dışında ayrıca hız gerektirmeyen ve katılımcıların yol notu ile yarış parkurunu izleyebildikleri Raid Klasmanı da yer alıyor.

KATILAN EKİPLER

Ralli ve Raid sınıflarında koşulacak organizasyona şu ana dek İtalyan, Bulgar ve Türk sporculardan 37 ekip kayıt yaptırdı. Yabancı ekipler içinde özellikle, sadece prestijli yarışlara takım yollayan İtalyan Ralliart takımı da bulunmakta. Yabancı ekiplerin de yoğun ilgi gösterdiği yarışta kayıtlar 9 Eylül’de kapanacak.

SEYİRCİLER

Seyirciler, özellikle Çanakkale merkezinde Truva Atı Heykelinin olduğu meydanda gerçekleşen ve Protokolün de katıldığı Seremonik Starta ilgi gösteriyorlar. Şehrin içinde yer alan özel bir parkurda gerçekleşen Seyirci Etabı, farklı ve iddialı etabı ile seyircilerin gözdesi oluyor.

GÜVENLİK

Yarışın tamamı araçlara takılan GPS cihazları ile online izleniyor. Bu takip cihazları sayesinde farklı sinyallerle duran, kaputu açılan araçlar takip ediliyor. Kaza durumunda acil yardım düğmesi ile araçlara anında ulaşım sağlanıyor. Etap içlerinde Kurtarıcı (Rescue) araçları, iletişimin kesintisiz işlemesi için SOS ekipleri, 4x4 Ambulans ve İtfaiye araçları ve acil durumlar için helikopter desteği yer alıyor.

GÖREVLİLER

Yarışta 200’e yakın görevli ve hakem görev alacak. Etaplarda toplam 39 rescue araç, 4 sağlık ekibi, 4 itfaiye, 4 ambulans, 42 SOS görevlisi görev yapacak. Ayrıca UMKE – Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri desteği ile sağlanan 4x4 ambulanslar ve helikopterler acil bir durum karşısında müdahale için hazır bekletilecek.

ETAP ÇALIŞMALARI

İSOFF Uluslararası Otomobil Sporları alanında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek ve katılımcılara Çanakkale’nin harika doğal dokusu ve efsanevi tarihi geçmişi içinde unutulmaz bir yarış deneyimi yaşatmak için Çanakkale bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yarışın startına haftalar kala etap çalışmaları hızla ilerliyor.

MEDYA

Yarış bajatroiaturkey.com sitesinden canlı olarak takip edilebilecek. Ayrıca Sportity Aplikasyonunu indirerek, yarışın akışı, start listeleri ve etap sonuçları hakkında anlık bilgi alınabilecek. Yarışı yerinde izlemek ve fotoğraflamak isteyen basın mensupları için belirlenecek noktalara yol notu ve koordinasyonlar ile ulaşılabilecek. Her yarış günü sonunda günlük görüntü ve sonuçlar, bajatroiaturkey sitesinde yayınlanacak ve Baja Troia Türkiye Whatsapp Medya grubunda paylaşılacak.

DESTEKÇİLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu kapsamında düzenlenen organizasyona Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyeleri tam destek veriyorlar. Ana Destekçimiz MAJOR dışında Terzioğlu Vakfı, Büyük Truva Oteli, TMS Grup, Mega Metal, Boz Tıbbi Malzeme, Ender Mağazaları, HIC Industrial Solutions, Noccar, Tekfil, Pesent’e, Eko Sistem, EnkayModa organizasyonumuzun kusursuz işleyebilmesi için yanımızda yer alıyorlar. Basın destekçilerimiz 8. Etap, 4x4 Dünyası ve Ralli Ajansı.