Abone Ol

Bahçeli'den Tuğrul Türkeş'e: Nasıl AKP'ye geçtiğini sormak lazım...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grubu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Tuğrul Türkeş'in "Bahçeli tuzak kuruyor" çıkışına verdiği yanıt çok konuşulacak!

Bahçeli'den Tuğrul Türkeş'e: Nasıl AKP'ye geçtiğini sormak lazım...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üyelik tartışmalara değinerek, "AB’ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Ne Avrupa Birliği, ne Şanghay İşbirliği. Biz diyoruz ki sonuna kadar Türk Birliği" diye konuştu.

Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili ise, "Bir kere okudum, değerlendirmeyi AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64. Hükümetin kuruluşu sırasında MHP’nin genel başkan yardımcısı görevini üstlenirken, Ahmet Davutoğlu hükümetinin başbakan yardımcısı olma hikayesini Davutoğlu anlatırsa, bunu da anlatmış olur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grubu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Tuğrul Türkeş, MHP lideri Bahçeli’nin AK Parti ile ortaklık dışında bir siyasi stratejisi olabileceğini savunmuş, AK Parti’yi referanduma itmenin Bahçeli’nin erken seçime yönelik bir siyasi tuzağı olabileceğini söylemişti. Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

"Bir kere okudum değerlendirmeyi AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64. Hükümetin kuruluşu sırasında MHP’nin genel başkan yardımcısı görevini üstlenirken Ahmet Davutoğlu hükümetinin başbakan yardımcısı olma hikayesini Davutoğlu anlatırsa, bunu da anlatmış olur" dedi.

Tuğrul Türkeş: %49.9 seçimi kazandırır, referandumu kaybettirir
İşte Bahçeli'nin sorulara verdiği cevaplar...

AK PARTİ İLE ANAYASA ÇALIŞMALARI

Anayasa değişikliği üzerine AKP’nin önerileri daha önce de ifade ettiğim gibi MHP’ye ulaşmıştı. MHP değerli bir hukukçu kardeşimizi bu konuda görevlendirmiş ve AKP’nin aynı anlamda görevlendirilmiş kişiyle uzun süre çalışmasını sürdürmüştü. Önemli mesafe kaydedilmiştir. Bir iki pürüz aşıldıktan sonra anayasa komisyonuna geleceğini düşünüyorum.

1-2 PÜRÜZ DEDİNİZ NEDİR O PÜRÜZLER?

Başbakan’a intikal ettirdikten sonra söyleyeceğim.

NE ZAMAN İNTİKAL ETTİRSİNİZ

En kısa zamanda diyelim isterseniz.

BUGÜN OLUR MU?

Bugün olmaz o kadar da kısa olmaz

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI KONUSUNDA SORUN MU VAR MI?

Bir iki ufak pürüz demiştim herhalde o kapsamda aldınız.

OHAL UZATILMALI MI?

Terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar olağanüstü hal uygulaması devam etmelidir. OHAL’e desteğimiz tamdır.

REFERANDUM OHAL BİTTİKTEN SONRA MI YAPILMALI?

OHAL olunca evinizden çıkıyorsunuz, evinize gidiyorsunuz, iş yerinize gidiyorsunuz. Sandık kurulursa herhalde oy vermeye de gidebilirsiniz.