Abone Ol

Bahçeli'den şok açıklama: Geçmişte Erdoğan'a ne söylediysem arkasındayım

Devlet Bahçeli NTV-Star TV ortak yayınında Nazlı Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bahçeli'den şok açıklama: Geçmişte Erdoğan'a ne söylediysem...

MHP lideri Bahçeli, grup toplantısında erken seçim için 26 Ağustos tarihine çağrı yapmasının nedeni olarak, Büyük Taarruz'un başlangıç tarihi olmasını gösterdi.

Bahçeli, Kurban Bayramı sonrasına denk gelmesinin katılım oranını düşürmesi söz konusu olabileceği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 26 Ağustos tarihini kabul etmediğini söyledi.

Bahçeli, erken seçim çağrısından Erdoğan'ın haberinin olmadığını ifade etti.

Bahçeli, "Erdoğan ve AKP'ye yönelik geçmişte ne söylediysem arkasında duruyorum. Ama 15 Temmuz'dan sonra geçmişte şunu söylemişti, bunu söylemişti olmaz. O gün ne söylesiysem o günkü şartlarda geçerlidir" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Ülkemin gündemi çok ağır. Sorunlar gittikçe ağırlaşarak geliyor.

(Münbiç operasyonu) Hükümet, TSK ile çok azimli bir tavır içine girmişlerdir. ABD ile bugüne kadar aykırı bir politika izleyen ABD ile diplomatik bir çalışma içinde YPG'yi oradan uzaklaştırmışlardır. Ben tebrik ediyorum. Münbiç sorununun diplomasiyle çözümü olumlu, arkası gelmelidir.

(Erken seçim kararının alınması)  Erken seçim ihtiyaç haline gelmiştir. Türkiye'nin bekası için bir erken seçim uygulaması doğru bir yaklaşım olacağı kanaatindeydim. Erken seçimin isabet olduğunu düşünüyorum. 24 Haziran Türkiye için hayırlı bir sonuç elde edecektir. 26 Ağustos zafer günüydü.

(İttifak konusu) Cumhur ittifakının hayırlı olacağını düşünerek toplumla paylaştık. Yasal çerçevede ele alınması ülke için önemliydi. Terörün belinin kırıldığı bir dönemde çözüm süreci olamaz. Malum televizyonlarda arkadaşlarımız seçim süresine girdiğimiz günlerden beri bazı sinsice kavramları ortaya koyarak hatalar işlemişlerdir. Bunlardan biri Kürt oylarının Cumhur ittifakını dikkat alındığında oy kaybına uğranacağını ve MHP'ye destek vermeyeceklerini düşünerek meydanlarda işlediler.

(AKP ile MHP'nin ortak miting yapması) Birlikte miting yapmak tartışmalara neden olabilirdi. Fitne yaratan bir zümre var, ona engel olmak istedik.

Yeni sistemle Cumhuriyet'in 3.evresine geçiyoruz. Erdoğan'ın rakiplerine hiçbir şans tanımıyorum. İnce'nin üslubu sert ve kavgacı.

(AKP’ye muhalefet günleri) Geçmişte söylediğim sözlerin arkasındayım. 15 Temmuz bir milattır, birbirimize destek vermeliyiz. O gün ne söylediysem o günkü şartlarda geçerlidir.

(FETÖ’nün siyasi ayağı) Bunun üzerinde henüz durulamadı, durulmadı. Siyasetin FETÖ'den arındırılması lazım. Siyasette FETÖ'ye yakın isimler olması lazım. Yoksa her alanda bu kadar güçlü olamazlardı.

(Erdoğan’ın “OHAL’i seçimden sonra kaldırabiliriz” sözleri) FETÖ ve PKK terörünün kökü kazanmadan OHAL'in kaldırılmasını doğru bulmam. TÜSİAD Başkanı değerli bir iş adamı. Her konuşmasında OHAL kalkmalı diyor. OHAL'in kendileri açısından getirilerini açıklasınlar ama niye OHAL kalkmalı?

(Af tartışması) İmarı affediyorsunuz insanı niye affetmiyorsunuz? Yeni bir sisteme geçiyoruz, mağdur olmuş insanların hediyelendirilmesi lazım.

(Bedelli askerlik) Askerlik çağında askerliğini yapmayan bir birikim var. Aynı zamanda profesyonel askerliğe geçildi. Genelkurmay Başkanı'nın çalışma yapıp paylaşması lazım. TSK'nın kanaati önemlidir. Gerekli görülüyorsa çalışma yapılmalıdır. Profesyonel askerliğe gidiyoruz ana kuzularını 3 aylık eğitimle askere göndermenin manası yoktur.