Abone Ol

Bahçeli'den Erdoğan'a emekliye zam çağrısı: Memura yapıldığı kadar...

Son dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada "Emeklilerimize yapılan zam makul bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir" dedi.

Bahçeli'den Erdoğan'a emekliye zam çağrısı: Memura yapıldığı kadar...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları:

TBMM, 1 Ekim 2023'e kadar ara vermeden gündemdeki kanun tekliflerini kabul ederek milletimizin beklentilerini karşılamak zorundayız. 6 Şubat depremlerinin ağır sonuçları en aza indirilecektir. Devlet deprem bölgesinde seferber olmuş. Siz milletvekillerinden ricam Genel Kurul çalışmalarına aktif ve eksiksiz katılmanızdır.

Yeri gelirse dost için ölmesini, düşman için dirilmesini biliriz. İnsanımızın yüksek refah seviyesine ulaşacağına yürekten inanıyorum. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi, siyasal ve ekonomik istikrarın temelidir. Biz gelecekten umutluyuz. Türkiye'mizi seviyor, milletimize güveniyoruz. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme gayreti içinde bulunan bir iktidar vardır. Biz de bunların yanındayız. MHP işçinin, memurun, esnafın, çiftçinin her insanımızın arkasındadır.

"MEMUR MAAŞLARINA YAPILAN ZAM EMEKLİLERİN MAAŞINA DA YANSIMALI"

Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır. Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir.