Abone Ol

Bahçeli'den Babacan'a: Partine Casusları Doldurdun

MHP lideri Devlet Bahçeli, vatandaşların maddi anlamda zorlandığının farkında olduklarını söyledi. Firmalara temel ihtiyaçlar maddelerinde yüzde 2 ila 5 arasında indirime gitmeleri çağrısında bulundu.

Bahçeli'den Babacan'a: Partine Casusları Doldurdun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de başta ekonomi olmak üzere birçok alanda derinleşen sorunlar üzerine yapılan 'erken seçim' çağrılarına değinen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik ifadelerine "Benim millet ve vatandaşımın millet sevgisinin fitresini versem sana ve ailene yüz yıl yeter. Erken seçim yoktur. 'Haydi seçim' yoktur. 'Hemen seçim' yoktur" yanıtını verdi.

Bahçeli, hükümetin yeni ekonomi politikasını eleştirenleri "Bunların alayı sahtekar, karanlıktan nemalanan müfteriler korosudur" diye hedef aldığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Ekonomide yeni bir hikâyeye, yeni bir zihniyet devrimine ertelenemez ihtiyacın olduğunu görmeliyiz. Hem büyümeyi, gelişmeyi ve kalkınmayı sağlamak zorundayız. Önümüze dikilen bentleri birlikte aşmalıyız. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ve bellidir. Ancak hiçbiri çözümsüz görülmemelidir.  Dayanışmaya ve yardımlaşmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde ekonomideki sorunları siyasal ve toplumsal krize tavil etmek isteyen, bunun üzerinden sokakları karıştırmayı amaçlayan odaklara milletimiz prim vermeyecektir.

'FIRSATÇILARIN HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAKTIR'

İnsanımızın üzerine çöken ağırlığın, yüklendiği külfetin samimiyetle farkındayız. Onları anlıyoruz. Ekonomik dengeleme ve normalleşmenin gün ve gün hayata geçtiğinin de görülmesini diliyoruz. Fırsatçıların, karaborsacıların ahlaksızların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Vatandaşlarımızın ekonomik sorunlardan istifade ederek servetlerine servet katmanın peşinde olacak izansızlarla kıran kırana mücadelenin yapılması gerektiğine inanıyoruz.

'FİRMALARIN İNDİRİME GİTMESİ MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMAMIZIN MANEVİ HARCIDIR'

Temelsiz fiyat artışlarının frenlenmesi, hayat pahalılığının düşürülmesi hususunda herkesin yapacağı fedakârlıklar vardır. Bilhassa enflasyonla mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz. Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, kurumlarımızın toplumsal rahatlama adına temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 - 5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır.  Bizim temennimiz herkesin elini taşın altına koymasıdır. Örtünme, beslenme ve barınma sorunlarının hep birlikte vicdan seferberliğiyle üstesinden gelmek mümkündür.

'BUNLARIN ALAYI SAHTEKARDIR'

Faiz lobisinin şiddetlenen tazyik ve telkinlerine, zillet ittifakının seriye bağlanan 'bittik, tükendik' propagandasına hiçbir şekilde kulak asmadan tıpkı Ahilik kültüründe yaşandığı gibi darda ve zorda kalan insanlarımıza şefkat elimizi uzatabiliriz.  Diyorlar ki yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü düzelmeden Türkiye düzelmez diyorlar. Mutfaklarımızda yangın var, marketlerde karne uygulamaları başladı. Esnafımız satacak mal bulamıyor, Erdoğan gitmeden ekonomideki sorunlar çözülemez diyorlar.  Yalan bunlarda, bunların alayı sahtekârdır."

BABACAN'A TEPKİ: KAYYUM DEĞİLİZ 

MHP lideri, kendisini "Sayın Bahçeli kayyum gibi iktidarın başında" diye eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a da "Biz kayyum değiliz, MHP'yiz. Bu tipler aslında bizim muhatabımız değildir. Kendisine ve partisine ihanet eden fırsatını bulunca milletine de ihanet eder. Bu şahsa sesleniyorum; kayyumu falan geç partine doldurduğun casuslarla birlikte hangi örgütlere peşkeş çektiğini adamsan açıkla" tepkisini gösterdi.