Abone Ol

Bahçeli: Esad’ı Erdoğan’a tercih eden kokuşmuşlarla ne konuşalım?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. İdlib'deki gelişmeler ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Nereye gitti Soçi anlaşması, diplomasi?" diye sordu.

Bahçeli: Esad’ı Erdoğan’a tercih eden kokuşmuşlarla ne konuşalım?

Beşar Esad'a bir kez daha sert bir dille tepki gösteren MHP lideri, "Altını çizerek ifade ediyorum ki, Esad gitmeden koltuğundan indirilmeden barış istikrar mumla aranacaktır" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Siyaset bir akıl işidir devlet yönetimi ise adalet ve ahlak üzerine bina edilmelidir. Karambole temsil olmuş toplumlar şarampole devrilmeye mahkûmdur. "

"Kişi akıl ile yükselir bilgi ile büyür bu ikisi ile itibar görür. Bütün bu hürmet itibar içindir. Akılsız kişi bir avuç balçık gibidir. Türkiye’nin içine çekilmek istendiği anafora aklın nuru, aklın şuuru ile müdahale etmek başlıca görevimizdir. Kararmış emellerin yıkılması en başta okul akıl ile mümkündür."

"14 Şubat günü Van’da teröristler HDP’li iş birlikçi milletvekillerinin araçlarına binip propagandaya cesaret etseler de güvenlik görevlerimiz bunlara haddini bildirmektedir. Türk devleti hainlerin ensesindedir."

"ABD Suriye Irak’ta ne arıyor? Rusya çiçek böcek mi topluyor?"

“Mustafa Akıncı’nın ifadesi Akdeniz’deki karanlık planların göstergesi değil midir? Milli bir duruşla taşın altına gövdemizi koymayalım mı? Küresel fitnenin tekerine çomak sokmayalım mı? Olan olmuş geçen geçmiş diyerek başımızı kuma mı gömelim?"

“Mazlumlar tükenirken katiller tetiktedir. Berlin, Moskova, Abudabi, Riyad oyun içinde oyun olmuşlar ama parklarda oyun oynaması gereken çocuklar şu kış vaktinde soğuktan tir tir titrerken yiyecek bir lokma ekmekten mahrum kalmışlardır. Türkiye yeterince insani sorumluluğunu yerine getirmiştir. Yeni sığınmacı dalgası ülkemizin kaldıramayacağı ilave bir yüktür.

Hazmetme kapasitemiz dolmuştur. Esad akıl ve vicdan tutulması yaşayarak dünyanın gözü önünde kendi halkının kanını akıtmaktadır. Halen Esad ile görüşülsün diyen sorumsuz siyasetçilerin bu tabloyu görmemesi ise kabul edilemez. Bu siyaset körlüğün nasıl telif edilecektir? Kılıçdaroğlu keçeyi suya atmış çıkan yerini taşlıyor. Altını çizerek ifade ediyorum ki, Esad gitmeden koltuğundan indirilmeden barış istikrar mumla aranacaktır.”

"Kaçan, korkan tek kelimeyle namerttir. Rejim unsurlarının gözlem noktalarının gerisine bu ay sonuna kadar çekilmesi çatışmasızlık ortamı için mecburidir. Türkiye’nin şakası makası yoktur. Yeni bir saldırı, yeni şehit haberleri Esad’a pahalıya mal olacaktır. Bedelini Suriye’nin her zemininde misliyle ödeyecektir."

Kılıçdaroğlu'na sert tepki

“Biz Şam’a girelim diyorsak Ankara’yı tehdit altında gördüğümüzden dolayıdır. CHP Genel Başkanı yine boş keseden sallamış. Orta Doğu İş Teşkilatı kuracaklarını söylemiş. Hadi kurdun diyelim Esad’la mı eş başkanlık görevini paylaşacaksın. Siyaseti bırakıp komedi filmi çevirse kapalı gişe oynar, epey de hayran kitlesi kazanır."

"Söyler misin bize İdlib’de sıkışan kimdir, orada bulunan kimdir? Hangi mihrakların namına dedikodu yapıyorsun? Sen Türkiye Cumhuriyeti’ni bilir misin? Yoksa nüfus kütüğünü Suriye Arap Cumhuriyeti’ne mi aldırdın? İdlib’de sıkışan yok ama sıkıştırılmak istenen ülkenin Türkiye olduğu nettir. Sen hangi örgütün hangi işbirlikçinin fermanını okuyorsun? CHP’nin başındaki bu utanç vesikası ülkesi ve milletiyle köprülerini atmış, Türkiye düşmanlarının kadrosuna iltica etmiştir. Ruhunu nadasa bırakanlar bizi anlayamaz. Türk milletinin beka hassasiyetini asal önemseyemezler, buna da kafaları basmaz. Esad’ı Recep Tayyip Erdoğan’a tercih eden kokuşmuşlukla hiçbir şey konuşulmaz."

"Biz Rusya'yı 94 harbinden biliriz. Biz Stalin yönetimindeki Rusya'nın Moskova Konferansı'nda Türk topraklarını istila talebini de asla aklımızdan çıkarmayız. Demiyoruz ki düşman olalım yalnızca istediğimiz karşılıklı hak ve çıkarlara saygıdır. Ne olursa ne ala dostluğu da biliriz hasmı da biliriz. Önce el sıkışıp arkaya geçince yumruk sallamak Türk milletinin tarihine yabancıdır. Biz sıkacağımız eli de atacağımız yolu da açıkça adam gibi yaparız. Nasıl davranıyorsak öyle muamele bekleriz."

"(Kremlin yönetimine) Biz şehidi iç siyasi tartışmalarda puan kazanmaya tacil edecek kadar alçalmayız: Vakti gelince Allah şahit biz bu hesabı faillerinden mutlaka sorarız. Kışkırtmayız, milletin tamamını hasretle kucaklarız. Yanlışa yanlış demekten korkmayız. Rusya Federasyonu’nun Dışişleri açıklamasını kendilerine aynen iade eder yeni açıklamalarını heyecanla bekleriz."

“ABD Suriye Özel Temsilcisine kanacak değiliz.  Madem müttefikiz maden stratejik ortaklık Türkiye ile Esad arasındaki gerginlikten sonra birden bire hatırlanmıştır o zaman Türkiye üzerindeki okyanus ötesi stratejiler hakkında öz eleştiri yapılacak mıdır?”

"Toplumsal tedirginlikler kamçılayan bazı münferit gelişmeler yaşanmaktadır. Ortak akıl devre dışıdır Bize göre asıl bir başka tehlike de buradadır. Ekonomik sıkıntılar, paravan bağış vakaları sosyal gerilimler, yolsuzluk iddiaları, FETÖ’nün siyasi ayağı konusundaki kutuplaşmalar özellikle servis edilen intihar örnekleri, eski genel kurmak başkanlarının talihsiz beyanları hep üst üste çakışmıştır. Türkiye adeta bir yıkıma hazırlanmaktadır.

CHP Genel Başkanı’nın 14 Şubat’ta DİSK genel kurulunda isyandan bahsetmesi, bir genel başkan yardımcısının toplumsal cinnete dikkat çekmesi alçak bir hedeften başka bir şey değildir. Türkiye üzerinde vahşi bir oyun kurgulanmaktadır.

Pentagon ve SİHA’NIN sponsor olduğu bir düşünce kuruluşunun yayımladığı rapor, Yeni bir darbe ihtimalini TSK’nın orta kademesinin sözde rahatsızlığını açıklamıştır. Darbe iddiaları maalesef herkesin diline düşmüştür. Ön yargıları bir kenara bakalım, birbirimize çatık kaşla bakmak yerine sahip çıkalım. Çözemediğimiz sorunları derin dondurucuya koyalım, Türkiye’nin gelecek haklarında milli birlik ve beraberlik şuuruyla buluşalım."