Abone Ol

Bahçeli camide imamı döven Kaymakam Burak Akeller'e sahip çıktı: Erdoğan çok bozulacak

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; dün Tunceli’de partisinin il başkanlığında yaptığı konuşmada "Dersim" ifadesini kullanan CHP lideri Özgür Özel'e tepki gösterdi. Yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren MHP lideri, ayrıca Diyarbakır'daki kaymakam-imam tartışmasına da değindi, 'tarafını' belli etti.

Bahçeli camide imamı döven Kaymakam Burak Akeller'e sahip çıktı: Erdoğan çok bozulacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, konuşmasında yine muhalefeti hedef alarak yerel seçimlere ilişkin mesajlar verdi.

"Anadolu irfanına güveniyoruz. 31 Mart seçimleriyle birlikte Türkiyemiz iyice hızlanacak. Cumhur'da olanlar şahlanacaklardır" diyen Bahçeli, "CHP Anadolu irfanı karşısında mağlup olacaktır. Terör örgütü, bölücü örgütler, sözde aydınlar halkın ve hakkın aleyhinde planlar yapanlar istediklerini alamayacaklar. Yerel yönetimlere vurulan paslı zincirler kırılacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE DERSİM DİYE BİR İL YOKTUR"

Dün Tunceli’de partisinin il başkanlığında yaptığı konuşmada "Dersim" ifadesini kullanan CHP lideri Özgür Özel'e de tepki gösteren Bahçeli, "CHP'nin dikişi yama tutmayan genel başkanına hatırlatmak isterim ki Türkiye'de 'Dersim' diye bir il yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir" ifadelerini kullandı.

"KAYMAKAM BURAK AKKELLER'İN ALNINDAN ÖPÜYORUM"

MHP lideri ayrıca konuşmasında Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki kaymakam-imam tartışmasına da değindi.

Açıklamalarında imamı darbettiği iddia edilen Kaymakam Burak Akeller'e sahip çıkan Bahçeli, "Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde geçen günlerde yaşanan hadise pek çok çevrede tartışılmıştır. Kaymakamımız cuma namazı için camiye gitmiştir. İmam, hutbe sırasında şehitlerin kısmını es geçmiştir. Kaymakam müdahale ederek okunmasını sağlamıştır. Kaymakam şiddet uyguladığı bahanesiyle küçük bir çizik için darp raporu almak müslümanca bir tavır değildir. Şehitlerimizin Kuran-ı Kerim'de köşkleri cennetedir. Kulp Kaymakamımız Burak Akeller'i alnından öpüyorum" dedi.