Abone Ol

Bahçeli: Adaylar arasında tek Ülkücü odur

MHP Lideri Bahçeli, genel başkan adaylarından Koray Aydın için ilginç bir çıkış yaptı. Bahçeli, Akşener'le ilgili 'cemaat uyarısı' yapan Aydın'ı tebrik etti ve "Adaylar arasında tek Ülkücü odur" dedi.

Bahçeli'nin övdüğü tek muhalif

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahçeli, Koray Aydın’ın sözlerine ilişkin soruya, “Koray Aydın bey Ülkü Ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Partimizin birçok kademelerinde göre yapmıştır. Adayların arasında tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarma görevini yapmıştır. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Muhaliflere yönelik ihraç sürecinin başlatılmasına ilişkin soruya Bahçeli, “İncelemelerimiz devam ediyor. Her gün disiplin kapsamına girebilecek yeni oluşumlar, tavırlar, sözler var. Biraz sabırlı olursak, mükemmel bir dosya hazırlanacak” şeklinde konuştu.

900’a yakın imza toplandığına ilişkin soruya Bahçeli, “900 imzayı basın olarak bulmanızı tavsiye ederim. Ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış. 900’ü bulmuşlarsa mesele bitmiştir” diye konuştu.

Yargıtayın yarın kurultay demesi halinde Bahçeli, “Yargı kararına saygımız sonsuzdur” ifadelerini kullandı.

Yargı kararına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden baskı olduğu iddialarına yönelik olarak Bahçeli, “Onlar iftiradır, yalandır. Bizim için saray baskı yaratmaz” şeklinde konuştu.

hürriyet