Abone Ol

Baha çok yakında Müzik Bahane ile ekrana dönecek!

Kadife sesli sanatçı Baha, Sedat Sarıkaya'ya verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu ve TRT Müzik'te ekrana gelen Müzik Bahane programı için 13 bölümlük daha anlaşması olduğunu söyledi.

Baha çok yakında Müzik Bahane ile ekrana dönecek!

- Baha Müzik sektörüne nasıl giriş yapmıştır biraz kendinizi anlatırmısınız bize?

1969 doğumluyum. Başak burcuyum. 1999 yılına kadar hayatım Ankara’da geçti. G.Ü Müzik Eğitimi Fakültesi mezunuyum. 1999 yılında ilk Albümüm ‘’Aşkın Tebessümü’’ sonrasında İstanbul’a yerleştim. Duygusal ve romantik olduğumu söylerler. Sanırım yaptığım müzik tarzınında bunda etkisi var.

- Kutupta Yaz Gibi şarkınızın hala dinleniyor olmasını neye bağlıyorsunuz? Bu şarkının hikayesinden bize bahsedermisiniz?

Sözü Aşkın Tuna’ya Müziği rahmetli Halil Karadumana ait çok güzel bir şarkıdır. Ben öğrencilik yıllarımda sahne alırken hep söylerdim ve çok beğenilirdi.
Bir gün albüm yaparsam bu şarkıyı mutlaka koyacağım albüme demiştim. Öyle de yaptım ve çok beğenildi.

- Farzet Aşk Acısı Canım Sevgilim Kıyamam Sana Özledim Seni gibi daha bir çok aşk acılı konulu şarkılar ile bizi alıp başka yerlere götürüyorsunuz sizide hayatınızda başka yerlere götüren birisi mi var acaba veya geçmişte yaşadığınız bir ayrılık mı var?

Tüm şarkıların benim hayatımda önemli bir yeri vardır. Her şarkı mutlaka bir dönemi, bir olayı, bir anıyı hatırlatır bana. Bu alıp götürme ise evet alıp götürür şarkılar beni bir yerlere. Geçmişte herkes gibi bende ayrılıklar yaşadım. Ama hayatta geçmişe fazla takılmadan hep ileri bakmak gerek diye düşünenlerdenim.

- En çok içinize sinen albümünüz ve şarkınız?

İlk albümüm çok içime sinmiştir. Belki de ilk olduğu için tam bilemiyorum ve tabiki ‘’Boşver Üzülme’’. İlk klip şarkım çok içime sinmiştir ve çok önemli bir yeri vardır benim için. Her dinlediğimde yada söylediğimde duygulanırım.

- Konser takviminiz e yakın etkinliklerinize sevenleriniz nereden bakabilecek?

Dinleyicilerimiz sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirler.
İnstagram: bahamusicofficial
Facebook : bahamusicofficial
Twitter : baha_music
www.baha.gen.tr

- Beste verdiğiniz sanatçılar varmı ?

Arif Susam bir bestemi seslendirmişti. ‘’Aşkımız Bitmesin’’ Onun dışında kimseye şarkı vermedim.

- Kendinizde en beğenmediğiniz özellik?

İnce fikirli ve hassas olmam. Bu yönümü pek beğenmem. Daha rahat ve kaygısız olabilmeyi isterdim.

- Yakın bir geçmişte İstiklal Caddesinde konser vermişsiniz bu konser olayından bize bahsedermisiniz?

Albüm tanıtımı kapsamında akustik bir konserdi. Tüm sevenlerimizle birlikte çaldık ve söyledik.

- Youtube'daki sahte tık olayları hakkındaki düşünceleriniz?

Başkalarını değil, kendilerini kandırıyorlar. Yapmasınlar.

- Her yaştan kesime hitap etmek nasıl bir duygu? 15 yaşındaki bir genç birisi bile Ağla Halime şarkınızı dinliyor?

İnsanların duygularının yaşla hiçbir ilgisi yok aslında. Çok genç birisi çok olgun olabilir, çok yaşlı biride çok genç düşünüp davranabilir. Yaş farkının önemi yok. Aslında hepimiz her yaşta çocuğuz. Yalnızca oynadığımız oyuncaklar değişik.

- Kadife Sesli Slow Müzigin prensi gibi benzetmeler yapılmış sevenleriniz tarafından size onlara söylemek istedikleriniz hoşunuza gidiyormu bu tarz benzetmeler?

Onlara teşekkür ediyorum. Böyle anılmak tabiki güzel. Ama konserlerde bazen şaşırıyorlar çünkü hareketli şarkılarda söylüyoruz. Hep slow değil tabiki.

- Müzik Bahane programında Kadife Sesli Bahayı özledik tekrar görebilecekmiyiz?

Müzik Bahane programı için 13 bölümlük daha anlaşmamız var TRT Müzik ile. Programımız müsait olduğunda yapacağız inşallah.

- Almanyaya daha önceden gelip konser verdinizmi Almanyadan konser talebi varmı Gurbetçi vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz Almanyada en çok yapmaktan keyif aldığınız şeyler neler?

Almanya’ya 20 yıldır geliyor ve konserler veriyorum. Bu sürede çok güzel dostluklar oluştu. Bu işin en güzel tarafıda bu sanırım. Her gelişimde dostlarımızla bir araya gelip hasret gideriyoruz. Sizin aracılığınızla tüm gurbetçi dostlarımıza sevgilerimi iletiyorum.