Abone Ol

BAE'li şeyhin yatı için aldığı ÖTV’siz yakıt, çiftçinin traktörüne aldığından daha ucuz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) emiri Şeyh Mansur Bin Zayed El-Nahyan, Bodrum'da Blue adlı lüks yatına 25 tanker dolusu, 700 bin litre ÖTV'siz motorin aldı.

BAE'li şeyhin yatı için aldığı ÖTV’siz yakıt, çiftçinin traktörüne aldığından daha ucuz

Türkiye'de yakıt alan ve yurt dışına çıkacağını beyan eden yabancı bandralı teknelerden ÖTV almama uygulamasından faydalanan El Nahyan, piyasa fiyatı 37 lira olan motorinden alınan 7 liralık ÖTV'yi ödemedi.

Sözcü'de yer alan habere göre; böylece yaklaşık 5 milyon lira Şeyh'in cebinde kaldı.

Cayman Adaları bayraklı 160 metrelik, 500 milyon sterlin değerindeki süper yata yapılan yakıt ikmali yarım gün sürdü. Geçen yıl Almanya'da inşa edilen ve dünyanın en büyük beşinci yatı olarak gösterilen yat, limanlara sığmadığı için Bodrum açıklarına demirledi. 

Yabancı bayraklı özel yatlar, Türkiye'den aldıkları motorin için yurt dışına çıkmak kaydı ile ÖTV ödemiyor ve vergisiz mazotu Türk vatandaşları ile çiftçisinden daha ucuza alıyor. Litresi 37.86 lira olan mazota ÖTV'siz 30 lira ödüyor. Resmi Gazete'de 31 Aralık 2003'te yayınlanan karara göre ÖTV'siz yakıt için yat ve teknelerin bir şirket adına kayıtlı yani ticari olması gerekiyor.