Abone Ol

Babacan'dan İmamoğlu ve Yavaş yorumu: Anahtarları AKP'ye teslim etmezler herhalde

Babacan, Millet İttifakı'nın ortak adayı Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağının duyurulmasıyla ilgili konuştu. Babacan, "Takımı güçlendirdik, çok güçlü bir kadro oldu. Biz şampiyon olacak takımız" ifadelerini kullandı.

Babacan'dan İmamoğlu ve Yavaş yorumu: Anahtarları AKP'ye teslim etmezler herhalde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ayrılma kararıyla Millet İttifakı'nda başlayan kriz süreci, Akşener'in ikna edilip Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13. cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesiyle sona erdi.

Önceki akşam yapılan altılı masa toplantısı sonrası Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ İÇİN ÖZEL MADDE

Akşener'in teklifi olarak masaya sunulan, liderlerin değerlendirmelerinin ardından da kabul edilen formül 'ortak yol haritası' metninin 12’nci maddesinde ise “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır” ifadeleri yer aldı.

"ANAHTARI AK PARTİ'YE TESLİM ETMEZLER"

Son olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de konuk olduğu İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerde Millet İttifakı'nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağının duyurulmasıyla ilgili, "Takımı güçlendirdik, çok güçlü bir kadro oldu. Biz şampiyon olacak takımız. Ligdeki diğer takımda 1 tane oyuncu var. Son 5 yıllık performansı var, berbat bir performans" dedi.

Ankara ve İstanbul'un öneminin altını çizen Babacan "Bunun detaylarına şu anda çok girmeyelim dedik. Uygun zamanda yapılır cumhurbaşkanı yardımcılığı. Nüfus olarak en büyük 2 şehrin belediye başkanlıklarının anahtarlarını AK Parti'ye teslim etmezler herhalde diyorum" diye konuştu.

"HERKESİN İÇİNE SİNEN BİR ÇÖZÜM OLDU"

İYİ Parti'nin masaya dönmesi için yürütülen görüşmeleri de anlatan Babacan, "Pazar günü öğleden sonra bu hareketlilik bize intikal etti. Arkasından gece yoğun bir telefon trafiği yaşadık, gece 2.30'a kadar. Ertesi gün toplantıya kadar da devam etti. Sonuçta uzlaşıyla bitirdik. Bu çok kıymetli bir şey.  Sanırım herkesin içine sinen ve iyi bir çözüm oldu bu. Vatandaşlarımızın gönlünden geçen, 'O mu olsun bu mu olsun' dediği hepimiz buradayız" dedi.

"ARTIK ONLAR DA TAKIM OYUNCUSU"

"Cumhurbaşkanı yardımcısı görevlendirmek, cumhurbaşkanının anayasal hakkıdır, uygun bir zamanda yapılır" diyen Babacan, "CHP, Ankara ve İstanbul gibi önemli iki şehrin anahtarını AK Parti'ye teslim etmez diye düşünüyorum. Ekrem Bey ve Mansur Bey'i de takıma kattık güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Artık onlar da takım oyuncusu" diye konuştu.