Abone Ol

Babacan'dan tarikata üye misiniz sorusuna ilginç yanıt

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yavuz Oğhan'ın sunduğu Bidebunuizle programına katıldı. Programda Yavuz Oğhan'ın ve Akif Beki'nin sorularını yanıtlayan Babacan, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Babacan'dan tarikata üye misiniz sorusuna ilginç yanıt

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, canlı olarak katıldığı Bidebunuizle programında Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan, “Her hangi bir tarikata üye misiniz?” sorusuna “Hiçbir zaman olmadım. Benim annem, babam hiçbir zaman olmadılar. Ailemde hiç kimse olmadı, yakın çevremi söylüyorum. Çünkü biz açıkçası aile olarak akla çok önem veriyoruz. Ben aklımı asla hiç kimseye teslim etmedim bugüne kadar. Her zaman kendi hür irademle hareket ettim. Benden büyük tek bir irade var, o da ilahi irade. Onun haricinde ben kendi irademle hareket ettim. Hayatımın her aşamasında, AK Parti içerisinde dahi. Bunları neyden anlayabilirsiniz. Aşağı yukarı 17-18 yıllık bir AK Parti geçmişim var. Ve o süre içerisinde benim açıklamalarım var. Bütün görüntüleri tarayın, ağzımdan çıkan her şeyi tarayın. Ben hepsinin altına imzamı atarım” dedi.

Babacan, Diyarbakır Valisi ve kayyumunun AKP yöneticileri ile toplantı yapmasını da, şöyle değerlendirdi:

“Diyarbakır’daki hadise, şu anda ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, ama aynı zamanda bu sistemden sonraki fiili uygulama işi öyle bir noktaya getirdik ki, bu tür tablolar açıkçası beni hiç şaşırtmıyor. Vali kime bağlı, İçişleri Bakanı’na, İçişleri kime bağlı, Cumhurbaşkanı’na. Peki Cumhurbaşkanı Diyarbakır İl Teşkilatı ile oturup toplantı yapabiliyor mu, aynı zamanda partinin genel başkanı olarak yapıyor. Cumhurbaşkanı’na bağlı çalışan vali yaptığı zaman “vay canına bu nasıl oluyor” deniliyor.

Sistem baştan yanlış. Türkiye’de ne zaman Cumhurbaşkanlığı forsu ile AK Parti bayrağı yan yana konulmaya başlandı o günden bu güne dikiş tutmuyor. Sistem yanlış. Anayasa’daki Cumhurbaşkanlığı yemininde tarafsızlık var. Dolayısıyla bu sitemle Türkiye’nin devam etmesi mümkün değil. Eski sisteminde eksiklikleri var. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var"