Abone Ol

Babacan: Seçimi Açık Ara Farkla Kazanmak Gerekiyor

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Fox TV'de konuştu. Babacan 2023'te yapılması planlanan seçimle ilgili "Seçimi açık farkla kazanmak lazım ki hile yapılamasın. dedi

Babacan: Seçimi Açık Ara Farkla Kazanmak Gerekiyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Fox TV'deki Çalar Saat programında konuştu. Babacan konuşmasında; kış saati uygulamasının etkilerinden, cumhurbaşkanının aynı zamanda parti lideri olmasının sonuçlarından, liyakat zafiyetinden, ekonomik durumdan ve partisinin planlı projelerinden bahsetti. Türkiye'yi 1 milyon fiber ağla donatma projesinin maliyetini soranlara Babacan, "Maliyeti ne biliyor musunuz? Kanal İstanbul'un iki kilometresine harcanan para tüm ülkeye fiber internet getiriyor" dedi.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


KÜRT SORUNUNU İNKAR EDİYORLAR

"Bir beka sorunundan bahsediyorsak, bu ülkeyi ayrıştıranlar, kutuplaştıranlar bu ülkenin bekasını tehlikeye atmaktadırlar. Biz ‘eşit vatandaşlık’ diyoruz. Hâlâ TBMM’de anadili Kürtçe olan bir milletvekili Kürtçe birkaç kelime söylediğinde Meclis zabıtlarına ‘bilinmeyen bir dil’ olarak işleniyor. Şu andaki hükûmetin sorunları çözme kabiliyeti kalmadı. Çünkü sorunları inkâr ediyorlar.

DİNİMİZİN KUTSALLARINI GÜNLÜK SİYASETE ALET ETMEK YANLIŞ

Dinimizin kutsallarını günlük siyasete alet etmek kadar yanlış bir şey olamaz. Siyasi partilerin her birisi ülkeye daha iyi hizmet için bir yarış içerisinde. Önemli olan; bu ülkeye, bu millete hizmet etmektir. Bu ülke için emeği olan, taş üstüne taş koyan herkes büyük sevap işliyor. Eğer mesele hangisi sevap, hangisi günah ise ülkeyi yönetenlerin şeffaflığa, siyasi etik kurallara, muameleye önem vermesi lazım. En önemli husus insanlarla olan ilişkilerdir, hak yememektir, adalettir.


KIŞ SAATİ, TÜRKİYE'Yİ DÜNYADAN KOPARIYOR

Öğrenciler okula başlamak için sabahın karanlığında evden çıkmak zorunda kalıyorlar. Enerji tasarrufu, diyorlar. Kusura bakmasınlar da akşam yakılan elektrik paralı da sabah ışıklar yandığında bedava mı? Olmamız gereken saat dilimi Doğu Avrupa saat dilimidir.

Türkiye, finans merkezleriyle yakın olması gereken bir ülke. Finans piyasalarıyla, Borsa İstanbul’daki alışveriş saatlerinin örtüşmesi lazım. Kış saati, Türkiye’yi dünyadan koparan yanlış bir uygulama. İktidara gelirsek ilk 90 dakikada derhal değiştiririz.


ŞU AN CUMHURBAŞKANININ TARAFSIZ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİR MİSİNİZ?

Son yıllarda artan bir oranda valiler, kaymakamlar partili olarak çalışıyor. Hükümetin bu konuda baskısı oluyor. Kendileri de işgüzarlık yapıyor. Valinin kaymakamın partisi olmaz. Ama asıl sorun cumhurbaşkanıyla oldu. Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir parti genel başkanı olunca tarafsızlık korunamıyor. Anayasa'daki tarafsızlık ilkesi korunamıyor. Bizim öngördüğümüz parlamenter sistemde cumhurbaşkanı tarafsız olup, parti rozetini hemen çıkaracak. Parlamenter sistem konusunda tüm partiler mutabık, tarafsızlık yanlısı. Aynı cumhurbaşkanı başlıyor başka partinin genel başkanına atıp tutmaya. Yemin metni değişmedi, Cumhurbaşkanı partisiyle ilişiğini keseceğine dair yemin edip göreve başlıyor. Şu an bu ülkenin cumhurbaşkanının tarafsız olduğunu söyleyebilir misiniz? Diğer partilere atıyor, hakarete varan şeyler söylüyor. Ama kendisine aynısı yapıldığında dava açıyor. Türkiye şuan tam bir sistemsizlik içinde.