Abone Ol

Babacan: Merkez Bankası Başkanlığı Mevsimlik İşçi Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek faizle ilgili sözlerini eleştiren Babacan, "4 yıllığına başkan atıyor 4 ay sonra görevden atıyor. Mevsimlik işçi oldu Merkez Bankası Başkanlığı

Babacan: Merkez Bankası Başkanlığı Mevsimlik İşçi Oldu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Gölbaşı İlçe Başkanlığı bina açılışına katılarak açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin uzun zamandır derin bir karanlığın içinde olduğunu savunan Babacan, "Çok uzun zamandır çete liderleri, gazetecileri tedhit ediyor. Siyasetçiler tehdit ediliyor. Sokaklara siyasal şiddet yeniden geliyor. Videolarla ortalığa vahim iddialar saçılıyor. Suç ihbarı niteliğinde birçok olay konuşuluyor. Sadece Türkiye değil dünya da bunu konuşuyor" dedi.

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in iddialarının hala araştırılmadığını belirten Babacan, "Yargı sus pus, harekete geçemiyor. Savcıların sesi kısıt. İddialar gerçek mi değil mi soruşturulamıyor. Bu karanlığın suretinde çiğnenen bir anayasa, kişiye göre muamele yapan bir hukuk düzeni ve tek kişinin keyfi yönetimi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Babacan’dan Erdoğan’a: Hemen şimdi tek imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanlığına, indirin faizi

"Madem yüksek faize karşısınız, neden şu an faizler yüzde 19?"

Babacan, DEVA Partisi oalrak önerilerini sıraladıklarını fakat iktidarın kulağını kapattığını kaydederek, "Biz yine tavsiyelerimizi sıraladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı beni kastederek, "Bir de kalkıyor bize ders veriyor" dedi. Evet ders veriyoruz çünkü ihtiyacınız var. Yapamıyorsunuz. Bilmiyorsunuz. Kötü yönetiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TRT yayınına çıkmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Uzunca bir süreden son dün akşam Sayın Cumhurbaşkanını TRT ekranlarında gördük. Kendisi TRT'ye çıkan tek genel başkan. Bu TRT devletin, milletin değil mi? Bu milletin kanalı, tek partinin propaganda aracı gibi çalışıyor. Bu adalet değil" dedi.

Erdoğan'ın yüksek faize ilişkin sözlerini eleştiren Babacan şunları kaydetti:

Sayın Erdoğan, "Merkez Bankası Başkanını çağırdım, faizlerin inmesi gerekiyor dedim" dedi. Anında euro ve dolar artmaya başladı. Erdoğan konuşuyor döviz artıyor. Bir Varlık Fonu kurdular. Şu an 65 milyar lira borca batmış. Onu kurdu, başkanı olarak da kendisini görevlendirdi. Ben de diyorum ki, Merkez Bankası içinde aynısını yapabilirsiniz. Niye uğraşıyorsunuz. 2 yılda dördüncü başkan. 4 yıllığına başkan atıyor 4 ay sonra görevden atıyor. Mevsimlik işçi oldu Merkez Bankası Başkanlığı. Madem yüksek faize karşısınız. Neden şu an faizler yüzde 19? Hemen talimat verilsin, faizler indirilsin. Erdoğan, "faiz sebep, enflasyon sonuç" diyor. Neden indirilmiyor faiz? Bu tez yanlış. Ben doğru tezi söyleyeyim. Erdoğan sebep, yüksek faiz ve enflasyon sonuç.