Abone Ol

Azeri kadının fazla kilolarıyla savaşı!

Avustralya'da yaşayan Türk spor ve fitness eğitimcisi Özge McAree kendisine gelen ilginç bir mektubu blog sayfasında paylaştı..

Azeri kadının fazla kilolarıyla savaşı!

ÖZGE MCAREE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Bir kez daha dene!

“Merhaba Özge hanım. Önce ki gün Azerbaycan’dan bir kadın hakkında ki paylaşımınızı okuyunca çok mutlu oldum. Yorum yapmak güç vermek istedim ama bu da kim dersiniz diye mesaj atmayı uygun gördüm. Bu kirli pis dünyada umut dağıtıyorsunuz. Banada umut oldunuz. Teşekkür ederim. Hala güzel şeyler oluyormuş dedim mutlu oldum.” Berkay Usta.

Fitness ve Personal Training üzerine masterımı yapıyor olmam ile , düzenli beslenmeyi  ve sporu ömür boyu alışkanlık haline getirmiş bir insan olarak, insanları spor ve sağlıklı beslenmeye motive etme amacıyla geçen Ağustos ayında FiF (Fitness in Fashion) isimli bir sayfa açtım.

İşte FiF’i takip eden bayanlardan biri Berkay.

O bir doktor, aile hekimi. Hepimizin gibi bir hikayesi olan,  eski formuna kavuşmaya çalışan, bu yazımı yazmama sebep olan kadınlardan biri.

Onun, bahsettiği Azerbaycan’lı Revane Memmedova’nın ve tonla gelen ve benim seve seve okuyup, elimden geldiğince cevap verdiğim mesajlar sebep oldu bu yazıma.

Revane’nin hikayesi

32 yaşında 1 çocuk annesi olan Azerbaycanlı  Revane’nin izniyle hem sayfamda hem de şu an tüm okurlarımla paylaştığım hikayesi.

"Yazıma başlıyorum hocam. İçim dolu kalbim kırık.

En iyisi nasıl bu hale geldiğimi anlatayım...

2011 senesinde evlendim hem de severek...Bir çocuğum oldu. Çok ağır

hamilelik geçirdim. Kullandığım ilaçlar hormon bozukluğu yarattı bi de üstüne

hamilelikten dolayı alınan kilolar eklendi tabi. Evlenirken 65 kiloydum.

Ama doğumdan sonra tartıldığımda gözlerime inanamadım.

Tam 91 kiloydum.

Hastaneden eve geldikten sonra kabus dolu günlerim başladı. Çevremdekiler hep alay ettiler benimle, her defasında yuzume vurdular kilolarımı. Onlar öyle üstüme geldikçe ben daha çok umutsuzlandım,hatta çocuğuma dahi küstüm.Bunalıma girmiştim tamamen...            

Beni en çok yaralayansa eşimin beni anlamaması oldu.

Evliliğim bitti. Çocuğumdan dolayı boşamadı  ama terk etti beni. Artık yüzüme bakmaz oldu. Oysa ne çok sevmiştik bir birimizi. Ya da sadece ben sevmişim aptalca onun da beni sevdiğini sanmışım belki de...

Bir sabah kalktım ben böyle yaşayamam dedim kendi kendime.

Ben hep kilolumuydum?

Hayır dedim kendime. O zaman bu korkaklık ne? Niye yeniden başlamıyorsun yaşamaya?

Yanımda kimse olmasa bile benim yaşama nedenim OĞLUM vardı. Oğlum için kilolarımla savaşıcam dedim. Eski kiloma dönebilirim dedim ve başladım.

Önce yemeğime dikkat etmeye başladım. Yalnız çocuğumdan dolayı rejim yapamıyordum. Sadece bazı şeyleri günlük yediklerimden çıkarmaya başladım. Koşu bandı aldım, yürümeye başladım... Günler geçiyordu, tartı yüzüme gülüyordu yavaş yavaş.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

http://ozgemcaree.blogspot.com.au/

http://www.facebook.com/FiFFitnessInFashion?ref=hl

FOTOĞRAF: Jade Berber Jade Berber Photography