Abone Ol

Azeri iş adamını cinayetinde beklenen itiraf geldi! İşte sebebi

Azeri iş adamı İtimat İsmayilov cinayetinde sır perdesi aralanıyor. Katil zanlısı Gözel Damirov, cinayeti 4 milyon dolarlık hisse devri nedeniyle işlediğini itiraf etti.

Azeri iş adamını cinayetinde beklenen itiraf geldi

Şoförüyle birlikte yakalanan Damirov'un emniyetteki ifadesinde İsmayilov ile tartıştığını tehdit edildiği için cinayeti işlediğini itiraf ettiği belirtildi.

2005 yılından beri Türkiye'de beyaz eşya, elektronik, organizasyon ve işletmecilik alanında ortak iş yapan İtimat İsmayilov ile kendisi gibi Azeri uyruklu vatandaşı Gözel Damirov’un son dönemde yaşanan şirket hisse devri anlaşmazlığı nedeniyle araları açıldı.

İsmayilov tarafından şirket hislerinde usulsüzlük yaptığı iddia edilen Demirov ile İsmayilov arasında yapılan bir önceki görüşmede, İsmayilov’un üzerine bulunan şirketin yüzde 2'lik hissesinin Demirov’un üzerine devredilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Devrin gerçekleşememesi üzerine önce telefonda tartışan Damirov ve İsmayilov daha sonra İsmayilov’un Bakırköy Florya’da bulunan ofisinde görüşmek üzere önceki gün randevulaştı.

İsmayilov’un ofisine giden Demirov, devrin zamanında yapılamayacağı ve sonucunda kendisinin zarar göreceğini düşünerek gittiği İsmayilov’un ofisinde çıkan tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine silahını çekip ortağına kurşun yağdırdı.

TEKNİK TAKİBE TAKILDILAR

Göğsünden ve kafasından aldığı kurşun darbeleriyle İsmayilov olay yerinde hayatını kaybederken, cinayet sonrası ofisin kapısında bekleyen şoförüyle olay yerinden kaçan Gözal Demirov, olaydan 3 saat sonra şoförünün telefonun sinyal takibiyle Etiler'de yakalanarak gözaltına aldı.

Emniyete götürülerek sorguya alınan ve Azerbaycan’da bir dönem emniyet müdürlüğü yaptığı öğrenilen emekli Albay Damirov'un ifadesinde, kendisinin hisse devrinden 4 milyon dolar alacaklı olduğunu ve tartışmanın da bu yüzden yaşandığını ifade ederek “ 4 milyon dolarlık hisse devrini gerçekleştirmedi.

Görüşmek üzere ofisine gidince de tehdit edip üzerime yürüyünce bende korkup önce davranarak silahımı çektim” dediği öğrenildi.