Abone Ol

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk bayrakları indirildi!

Bursa'da polis toplanan bayrakları yerde biriktirmesi Azerileri kızdırdı. Türk bayraklar indirildi elçi bakanlığı çağrıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk bayrakları indirildi!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Sebail ilçesi'nde bulunan Türk Şehitliği'ndeki 5'i Türk 5'i de Azeri 10 bayrağın indirilmesi tepkiyle karşılandı.

15 Ekim sabahı Türk bayraklarının asılı olduğu direklerin de söküldüğü ve direklerin yerinin betonla kaplandığı ve üstüne de taş örtüldüğü öne sürüldü. 1918 yılında Bakü'nün özgürlüğü için savaşırken ölen Türk askerlerinin anısına dikilen anıtın yanındaki Türk bayraklarının indirildiği Azeri Dışişleri Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elhan Plohov "Dışişleri Bakanlığı ne bayrak asıyor ne de kaldırıyor. Bumesele bizi ilgilendirmiyor" dedi. Azeri sözcü, bu durumdan rahatsızlık duymanın gereksiz olduğunu söyledi. Bayrakların kaldırıldığı Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından da doğrulandı. Konu iki ülke arasında tartışma konusu olurken muhalefetteki Musavat Partisi de Türk bayraklarının indirilmesinden rahatsız olduğunu açıkladı.

BURSA İZAH EDİLDİ

Bu arada Bursa'daki Türkiye Ermenistan karşılaşması öncesinde toplanan Azeri bayraklarından bazılarının yere düşmesi üzerine, "Azeri bayrağına saygısızlık yapıldı" diyerek, Türk büyükelçisini Dışişleri'ne çağıran Bakü
yönetimine karşı, Ankara da Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov'u Dışişleri'ne çağırarak izahatta bulundu. Azeri Büyükelçiye, "Stadın girişindeki görüntü bizi de üzdü. Azeri bayrağı kendi bayrağımız gibidir. Azeri bayrağı bizim için Türk bayrağı gibi kutsaldır" denildi.