Abone Ol

Ayşe Tuba 23 Suç Duyurusuna Rağmen Öldürüldü, Kimsenin Kusuru Yokmuş!

23 suç duyurusuna karşın Ayşe Tuba’yı korumayan görevliler haklarındaki inceleme ve soruşturmaların tümü “kusurları yok” denilerek kapatıldı.

Ayşe Tuba 23 Suç Duyurusuna Rağmen Öldürüldü, Kimsenin Kusuru Yokmuş!

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Eskişehir’de Emniyet ve savcılığa yaptığı 23 suç duyurusuna karşın korunamayan ve boşandığı erkek tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın ölümünde ihmali olduğu belirtilen Emniyet ve Eskişehir Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi yetkilileri ile hâkimlere ilişkin inceleme ve soruşturmaların tümü “kusurlarının bulunmadığı” gerekçesiyle kapatıldı. Tuba’nın katledilmesine ilişkin hiçbir devlet görevlisine yaptırım uygulanmamasına tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bir yıl önceden ‘geliyorum’ diyen bu cinayete göz yuman devlet görevlileri hakkında hiçbir yaptırım yok. Ayşe Tuba’yı koruyamayan devlet, bu kararlarıyla onu mezarında bir kez daha öldürdü” dedi.

Çakırözer, Arslan’ın ölümünü Meclis’e taşımış, ihmali bulunanların tespit edilerek cezalandırılması çağrısı yapmış, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da ihmali görülen kamu görevlilerinin tespiti amacıyla inceleme izni vermişti.

 SORUMLU KİMSE YOK

Arslan’ı öldüren Yalçın Özalpay, yargılama sonucu ömür boyu hapse mahkûm edilirken, Arslan’ın katledilmesinde ihmali bulunan yetkililere ilişkin inceleme ve soruşturmalar da tamamlandı. Bu incelemelerde hiçbir devlet görevlisine yaptırım uygulanmadı.

HİÇ KİMSENİN KUSURU YOKMUŞ

HSK, Tuba Arslan’ın babası Serdar Arslan’a 4 Ocak’ta gönderdiği yazı ile uzaklaştırma kararlarını defalarca ihlal etmesine karşın Özalpay hakkında hiçbir etkin ve caydırıcı tedbir kararı almayan aile mahkemesi hâkimi hakkında “kovuşturmaya gerek olmadığı” kararı verildiğini ve soruşturma dosyasının kapatıldığını bildirdi.