Abone Ol

Beyaz'ı arayan Ayşe Çelik'in ifadesi şoke etti

Beyaz Show'a bağlanarak bölgede yaşananlarla ilgili yaptığı konuşmanın ardından hakkında soruşturma başlatılan Ayşe Çelik adlı kişi hakkındaki soruşturma "yetkisizlik" kararıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Ayşe öğretmenin ifadesi ortaya çıktı

Soruşturma dosyasında Dicle Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Öğretmenliği bölümü mezunu olduğunu anlatan Çelik, ifadesinde şunları söyledi:
'Terör mağduruyum'
"Terör örgütünün faaliyetlerini meşru göstermek gibi bir amacım yoktu. Terör propagandası yapma amacım da yoktu. Çalışıyor olmasam da mesleğim öğretmenlik. Konuşmalarım saptırıldığını ve örgüt propagangadası yapmışım gibi bir hava oluşturulduğunu düşünüyorum.

Beyaz'ı arayan Ayşe Çelik'in ifadesi şoke etti - Resim: 1Beyaz'ın özür kararı Aydın Doğan'ın evinde alınmış

Kendi istediğim ve irademle yaptığım bir konuşmaydı. PKK'nın yapmış olduğu hiçbir eylemi kesinlikle tasvip etmiyorum. Bunları televizyonda söyleyemedim. Söz konusu eylemler nedeniyle ben de mağdur oldum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum."

Ayşe Çelik, 8 Ocak'ta Kanal D'de yayımlanan "Beyaz Show" adlı programa telefonla bağlanarak bölgede yaşanan olaylar ve yapılan operasyonlarla ilgili yorumlar yapmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Çelik hakkında İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise programın sunucusu Beyazıt Öztürk hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Beyaz'ı arayan Ayşe Çelik'in ifadesi şoke etti - Resim: 2Yılmaz Özdil: Beyaz showu ak show bile yapsan...

Diyarbakır'daki soruşturma "yetkisizlik" gerekçesiyle Bakırköy'e gönderildi. İki soruşturma birleştirilerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülecek. Soruşturma kapsamında Beyazıt Öztürk'ün de ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Beyaz'ı arayan Ayşe Çelik'in ifadesi şoke etti - Resim: 3Beyaz Show'a telefon bağlantısı cemaatin senaryosu mu?

Beyaz'ı arayan Ayşe Çelik'in ifadesi şoke etti - Resim: 4Beyaz Show'da Ayşe öğretmen damgası